Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ

samaras
ΟΙ «12» ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΠΑΝΔΩΡΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Την ώρα που η κυβέρνηση τρέχει να κλείσει τη συμφωνία με τους δανειστές προκειμένου η ρευστότητα να κινήσει ξανά την αγορά, στη Νέα Δημοκρατία προετοιμάζονται για δεύτερο κύκλο εσωστρέφειας και κριτικής προς την ηγεσία. 
Μπορεί η σκληρή σύγκρουση του κόμματος με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου να διαμόρφωσε μια εικόνα πρόσκαιρης συσπείρωσης, ωστόσο οι φωνές που ζητούν άμεση προσφυγή σε Συνέδριο δεν έχουν κοπάσει στο παρασκήνιο.

Στον απόηχο της συνάντησης των «12» που έλαβε χώρα την Παρασκευή 27 Μαρτίου στην Αθηναϊκή Λέσχη, φαίνεται πως έχει ληφθεί η απόφαση να ξεκινήσει συντεταγμένα η αμφισβήτηση προς τη σημερινή ηγεσία. Ντ. Μπακογιάννη, Ε. Στυλιανίδης, Γ. Βλάχος, Ν. Δένδιας, Μ. Σαλμάς, Μ. Χαρακόπουλος, Κ. Τσιάρας, Κ. Τσαβάρας, Α. Καραμανλή, Θ. Καράογλου, Γ. Κασαπίδης και Κ. Χατζηδάκης φαίνεται πως έχουν αποφασίσει να κινηθούν συλλογικά, εξαπολύοντας ομαδικά πυρά προς τη σημερινή ηγεσία του κόμματος και αναπτύσσοντας δίκτυο στελεχών που στηρίζουν την κίνησή τους σε όλη την Ελλάδα.
Στόχος είναι παράλληλα με τις προσυνδιασκέψεις που θα πραγματοποιήσει η Νέα Δημοκρατία το επόμενο διάστημα υπό τον Αντώνη Σαμαρά, να δημιουργηθεί μια «πλατφόρμα» εντός του κόμματος που θα εκφράζει συλλογικά τις θέσεις των παραπάνω βουλευτών και ενδεχομένως να λειτουργήσει ως πολιορκητικός κριός της παρούσας ηγεσίας μέσα από εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Ο φορέας αυτός μάλιστα που θα δημιουργηθεί δεν αποκλείεται να παίξει ρόλο στο εγγύς μέλλον, ωστόσο στο τραπέζι πάντως της συνάντησης έπεσε και το ενδεχόμενο συλλογής υπογραφών εντός της γαλάζιας ΚΟ για συνέδριο, προκειμένου να επισπευσθούν οι εξελίξεις. Κάτι για το οποίο πάντως, δεν ελήφθη οριστική απόφαση.
Το χρονικό διάστημα της «αντεπίθεσης» των αμφισβητιών του Αντώνη Σαμαρά, φαίνεται πως έχει προσδιοριστεί για μετά το Πάσχα, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι με την επιστροφή του γαλάζιου μηχανισμού από τις γιορτές, θα έχουμε μια νέα περίοδο «Παθών» για τον πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δεν αποκλείεται να δει μεγάλο μέρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας να κινείται αυτόνομα εντός του κόμματος.
Πηγές πάντως της ηγεσίας Νέας Δημοκρατίας, διαψεύδουν τη συμπόρευση των παραπάνω βουλευτών, ωστόσο το Newsbomb.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως οι επαφές έχουν προχωρήσει και το μόνο που απομένει είναι το τελικό «οκ» για να βγει στη δημοσιότητα η πρωτοβουλία. Αν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση του προέδρου της ΝΔ καθώς το καταστατικό του κόμματος απαγορεύει την ύπαρξη των τάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου