Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Πανούσης: Πρέπει να λυθεί το θέμα στις Σκουριές αλλιώς θα έχουμε νεκρούς

«Η πολιτεία πρέπει να λύσει το θέμα με τα μεταλλεία, αλλιώς θα έχουμε νεκρούς» σημείωσε ο αναπλ. υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, μετά τη συνάντηση που είχε με την Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ρωτήθηκε σχετικά με τις καταγγελίες για τον τρόπο που έδρασε η αστυνομία απέναντι στους κατοίκους που διαδήλωναν ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Ο Γιάννης Πανούσης σημείωσε ότι πρέπει «να ελεγχθεί η στάση της αστυνομίας, αλλά πρέπει να ελεγχθεί και το πρόβλημα των κουκουλοφόρων που πετούν μπουλόνια με σφεντόνες».


Ο Γιάννης Πανούσης ανέφερε ότι τα δύο μέρη για πολύ καιρό «βρίσκονται σε συνεχή σύγκρουση και σε μεγάλη ένταση που δημιουργεί κινδύνους ζωής». Όπως σημείωσε, η Αστυνομία το μόνο που θα μπορούσε να κάνει είναι να μπει στη μέση. «Όταν συγκρούονται οι άλλοι είσαι υποχρεωμένος να σπρώξεις ένθεν κακείθεν. Δεν είδα να 'χει γίνει τραυματισμός από την Αστυνομία» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το να λες «δεν χρειάζεται η αστυνομία» είναι σαν να λες «εντάξει, όποιος ζήσει, 2.000 οι μεν 500 οι δε, όποιος ζήσει». «Πώς ακριβώς νοεί κανείς να μην είναι η Αστυνομία εκεί; Μόνη της πήγε; Δεν είχε τι να κάνει και είπε "πάμε μια βόλτα την Κυριακή να δούμε πώς σκοτώνονται οι άνθρωποι;”» διερωτήθηκε.

Απαντώντας στις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για το άρθρο που δημοσίευσε στα ΝΕΑ όπου έκανε λόγο για την «Αριστερά του Τίποτα», ο υπουργός σημείωσε: «Η Αριστερά πρέπει να απαλλαγεί από τη λογική των συνωμοσιών» και πρόσθεσε: «Ο τρόπος που παρουσιάστηκε το πρωτοσέλιδο δεν ήταν δική μου επιλογή. Φυσικά δεν είμαι σχολιαστής, με το άρθρο πήρα πολιτική θέση σε θέματα που αποτελούν αρμοδιότητα του Υπουργείου μου».

«Με αυτά τα τελευταία γεγονότα, με αυτά που είδαμε στις Σκουριές, με αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα, πρέπει η κυβέρνηση στο σύνολό της να πάρει μια απόφαση. Δεν νομίζω πως μπορεί να αργήσει πάρα πολύ» συμπλήρωσε.  

Ως προς το κύμα των καταλήψεων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε ότι δεν προτείνει τη χρησιμοποίηση των ΜΑΤ, αλλά θεωρεί ότι είναι ένα θέμα που η κυβέρνηση, μαζί με την ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πρέπει να αντιμετωπίσει, θέτοντας όρια. «Εδώ θέλει συνευθύνη» τόνισε και υπογράμμισε: «πιστεύω ότι το άρθρο μου λειτούργησε αφυπνιστικά προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Πανούσης.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη άφησε αιχμές για τη στάση που τήρησε η εισαγγελία στο θέμα των 20 προσαχθέντων από το περιστύλιο της Βουλής: «Ο εισαγγελέας που μας κατηγορούσε που δε μπαίνουμε στην πρυτανεία, άφησε ελεύθερους χωρίς άσκηση διώξεων τους 20 προσαχθέντες από την Βουλή». 

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, διέψευσε τέλος τα σενάρια περί αποπομπής του από το υπουργείο. «Δεν μου έχει ζητήσει κανείς να παραιτηθώ», είπε, σημειώνοντας ότι έχει άριστες σχέσεις με τον Υπουργό και ότι η μεταφορά του υπουργείου του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν κάτι που είχε επιβληθεί εδώ και 1 μήνα, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους υπουργούς.

Για το θέμα της υπαγωγής του υπουργείου του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο κ. Πανούσης είπε ότι η συνένωση των υπουργείων Τάξεως και Δικαιοσύνης ήταν «χρόνια και πάγια» θέση του ιδίου και πως αυτό το σχήμα το είχε συζητήσει με τον κ. Βούτση και είχαν συμφωνήσει.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου