Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Ο Καμμένος απαντά στον Θεοδωράκη για τις μίζες

Αποτέλεσμα εικόνας για καμμενος

  «Στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν ούτε μεσάζοντες ούτε μίζες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, απαντώντας στον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη. Ο κ. Καμμένος επανέλαβε την άποψη πως η κυβέρνηση υιοθετεί την πρόταση των ΑΝΕΛ όσον αφορά τους μετανάστες.

Με δηλώσεις του στον “Alpha”, ο κ. Καμμένος απάντησε στον Σταύρο Θεοδωράκη, ο οποίος νωρίτερα αναρωτήθηκε εάν θα υπάρξει μίζα και στο πρόγραμμα αναβάθμισης των ελικοπτέρων Ρ-3 του Πολεμικού Ναυτικού. Ο υπουργός Άμυνας τον προσκάλεσε στο υπουργείο «να τον ενημερώσουμε τι σημαίνει διακρατική συμφωνία», όπως δήλωσε.


«Φαίνεται ότι κάποιοι, επειδή τους χαλάσαμε τις μπίζνες των πρώην αφεντικών τους, που ασχολούνταν με αντισταθμιστικά ωφελήματα υπογείως στενοχωριούνται», σχολίασε.

Όσον αφορά στην αντιμετώπιση του προβλήματος με το κύμα των μεταναστών προς τη χώρα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κάλεσε εκ νέου την Ευρώπη να αντιληφθεί ότι το «θέμα της μετανάστευσης δεν είναι θέμα ελληνικό, είναι θέμα ευρωπαϊκό».

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, δεν έχουν τύχη στην Ελλάδα. Θέλουν κατ' αρχήν να προστατευτούν από τη βία στην πατρίδα τους, η οποία είναι αποτέλεσμα ενός πολέμου. Αυτό είναι το σημαντικό. Ζητούν να πάνε σε χώρες όπου θα μπορούν να επιβιώσουν. Εδώ έχουμε το 70% των νέων ανέργους. Δεν μπορεί η Ελλάδα να φιλοξενήσει αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε ο κ. Καμμένος και παρατήρησε: «Το θέμα είναι εκείνοι που πράγματι χαρακτηρίζονται ως πρόσφυγες και ιδιαίτερα από τη Συρία, διότι από εκεί είναι το 95% του κύματος που έρχεται, να παίρνουν χαρτιά, εάν έχουν τις προϋποθέσεις του πρόσφυγα και να μπορούν να μεταφερθούν στη χώρα της επιλογής τους».

Τέλος δήλωσε δικαιωμένος από το γεγονός ότι η κυβέρνηση υιοθέτησε τώρα την πρόταση των ΑΝΕΛ για μεταφορά των μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική χώρα, λόγω της αδυναμίας τους σε υποδομές για τη φιλοξενία τους.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου