Κυριακή 26 Απριλίου 2015

ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ: ΣΑΜΑΡΑΣ, ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΕ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

skoyrletis
«ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ», ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΠΑΝΟΣ ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ
Οι κάλπες δεν είναι στις προθέσεις μας αλλά πρέπει να τις σκεφτούμε σοβαρά αν μας τεθούν ερωτήματα έξω από τα όρια της εντολής που μας έδωσε ο λαός τονίζει ο υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.
Ξεκάθαρος πως η  άκαμπτη στάση των εταίρων μας δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στη βάση κάποιων σοβαρών επιχειρημάτων παρά μόνο με μια εμμονή στη νεοφιλελεύθερη γερμανική ορθοδοξία που έχει επιβληθεί στη σημερινή Ευρώπη δηλώνει σε συνέντευξή του στο Χωνί ο υπουργός Εργασίας.
Υπογραμμίζει πως «δεν είναι στην πρόθεσή μας να καταφύγουμε σε κάλπες. Αν όμως διαπιστώσουμε πως μας τίθενται ερωτήματα τα οποία είναι έξω από τα όρια της της πολιτικής εντολής που μας έδωσε ο λαός τότε πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο».
Οσον αφορά τις διαπραγματεύσεις ο υπουργός σημειώνει ότι »αδιάλλακτη δεν είναι για την ώρα η ελληνική πλευρά αλλά αυτή των δανειστών».
Για τις ΗΠΑ, θεωρεί βέβαιο ότι ενοχλούνται όταν διαπιστώνουν την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης για μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική  ενώ για τη συνεργασία με τον Πούτιν λέει πως «η συμφωνία με τη Ρωσία μόνο οφέλη μπορεί να έχει και με ανάλογο τρόπο θα κινηθούμε και προς άλλες κατευθύνσεις«.
Ο υπουργός ξεκαθαρίζει ότι για την ώρα ακολουθείται αμυντική πολιτική για το ασφαλιστικό, όχι νέα μέτρα και μειώσεις στις συντάξεις ενώ ταυτόχρονα υπό επεξεργασία βρίσκεται μια συνολική ριζοσπαστική ασφαλιστική πρόταση μεταρρύθμισης που θα διέπεται από τις αρχές της ανταποδοτικότητας, της αλληλεγγύης και της αναδιανομής.
Τέλος για τα κόμματα της προηγούμενης συγκυβέρνησης αλλά και για το Ποτάμι υπήρξε καυστικός.
Εχω την εκτίμηση σημειώνει ο Πάνος Σκουρλέτης, ότι και τα τρία πολιτικά πρόσωπα, Σαμαράς, Βενιζέλος, Θεοδωράκης είναι σε μια ιδιότυπη ανοικτή επικοινωνία με τους δανειστές μετά τις εκλογές. Εξακολουθούν να υπερασπίζονται τις επιλογές των μνημονιακών πολιτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου