Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Δημοψήφισμα τώρα αμέσως σε απάντηση στους εκβιαστές τοκογλύφους


 1b278d77351d6a3a1c18651fef8ccedb_XL
Το μνημoνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Την απάντηση αυτή δίνει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, στο μπαράζ των εκβιασμών που προέρχεται απ’ τους ξένους τοκογλύφους και τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε, που προαναγγέλλει θρασύτατα το ναυάγιο της διαπραγμάτευσης και δηλώνει ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να εισπράξει ούτε ευρώ από τη δόση των επτά δις.
Απαντώντας στο μπαράζ των κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων και των δηλώσεων που προέρχονται από το Ιερατείο των Βρυξελλών, η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει τη θέση της και με ανακοίνωση της υπογραμμίζει:

«Το τελευταίο διάστημα εντείνονται οι επικοινωνιακές πιέσεις προκειμένου η κυβέρνηση να αποδεχθεί υφεσιακά μέτρα, όπως περικοπή μισθών και συντάξεων, ομαδικές απολύσεις, κ.λπ.
Η κυβέρνηση δεν θα υπερβεί τις «κόκκινες γραμμές» της, τις οποίες άλλωστε έθεσε και το εκλογικό σώμα στις 25 Γενάρη. Το πρόβλημα της διαπραγμάτευσης δεν είναι ότι η Ελλάδα δεν καταθέτει λεπτομερείς λίστες, επεξεργασμένες προτάσεις, χρονοδιαγράμματα, κ.α. Υπάρχουν προτάσεις, τις γνωρίζουν πολύ καλά και, μάλιστα, οι ίδιοι τις διαρρέουν! Ορισμένοι, ωστόσο, υπερσυντηρητικοί κύκλοι σε Ελλάδα και εξωτερικό, αρνούνται να δεχτούν την πραγματικότητα. Το μνημόνιο πέθανε και οι πολιτικές λιτότητας δεν θα επιστρέψουν στην Ελλάδα. Αυτές οι πολιτικές εφαρμόστηκαν, απέτυχαν και οδήγησαν τη χώρα στην τραγική κατάσταση που βιώνει η πλειοψηφία του ελληνικού λαού», και η ανακοίνωση καταλήγει:
«Αντί, λοιπόν, να διαρρέουν, επιχαίροντας, σενάρια περί χρεοκοπίας, ας συνειδητοποιήσουν, επιτέλους, το αδιέξοδο στο οποίο οδηγεί η πολιτική τους, πολλώ δε μάλλον που η Ελλάδα πληρώνει κανονικά τις υποχρεώσεις της, χωρίς να έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Αύγουστο του 2014».
Δημοψήφισμα
Ο κυρίαρχος ελληνικός λαός θα δώσει την οριστική λύση στο ελληνικό δράμα, χαράζοντας, τώρα αμέσως μέσα από δημοψήφισμα τη νέα πορεία της χώρας, απαλλαγμένη από ξένους τοκογλύφους, τους εκβιαστές των Βρυξελλών και τους δήθεν εταίρους που έχουν επιβάλλει εδώ και έξι χρόνια ένα ναζιστικού τύπου καθεστώς οικονομικής ασφυξίας, για να τσακίσουν ό,τι απέμεινε από την πραγματική οικονομία και να μας αναγκάσουν να υπογράψουμε νέο μνημόνιο, που θα τους επιτρέπει να συνεχίζουν ανενόχλητοι τη λεηλασία της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας. Η άμεση προσφυγή σε δημοψήφισμα είναι πλέον μονόδρομος, μετά το νέο μπαράζ απειλών και προειδοποιήσεων με πρωταγωνιστή το γνωστό κύριο Σόιμπλε, ο οποίος ξεκαθάρισε από την Αμερική χθες, ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει δεκάρα τσακιστή μέσα στον Απρίλιο από τη δόση των επτά δις ευρώ που μας χρωστάνε εδώ και ένα χρόνο, προεξοφλώντας παράλληλα το ναυάγιο στο Eurogroup που συνεδριάζει στις 24 Απριλίου.
Οι Γερμανοί καθυστερούν επίτηδες τη συμφωνία γιατί προσπαθούν να μας φέρουν σε απελπιστική οικονομική κατάσταση, πιστεύοντας ότι έτσι θα υποκύψουμε και θα υπογράψουμε ό,τι θέλουν και ό,τι τους βολεύει για να μας κρατήσουν δούλους τα υπόλοιπα 100 χρόνια.
Οι λύκοι της Μέρκελ ουρλιάζουν με λύσσα, σπρώχνοντας την Ελλάδα στη χρεοκοπία προκειμένου να τιμωρηθεί για την απειθαρχία απέναντι στα πάνσερ της Μέρκελ και να χρησιμοποιηθεί ως φόβητρο για τις υπόλοιπες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, που θα τολμήσουν να σηκώσουν κεφάλι απέναντι στη γερμανική κυριαρχία.
Μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί από το μπαράζ των δηλώσεων της ηγεσίας των Βρυξελλών και τα καταιγιστικά ανθελληνικά δημοσιεύματα των ξένων εφημερίδων που συνδέονται με την τρόικα, η πρόταση του Αλέκου Φλαμπουράρη για δημοψήφισμα, είναι η μοναδική λύση για να βγούμε από το αδιέξοδο και να σταματήσουμε το σπιράλ του θανάτου, το οποίο σκοτώνει την οικονομία, εξαθλιώνει το λαό και λεηλατεί τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία.
Η κυβέρνηση οφείλει να αντιστρέψει τον εκβιασμό των ξένων τοκογλύφων και να προχωρήσει σε ρήξη.
Βέβαια καμία τέτοια απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί ερήμην του λαού. Γιαυτό επιβάλλεται να πάμε τώρα αμέσως σε δημοψήφισμα, το οποίο θα θέσει το κρίσιμο δίλημμα ενώπιον του ελληνικού λαού.
Στην περίπτωση κατά την οποία οι πολίτες αποφασίσουν ότι πρέπει να απελευθερωθούμε από τα δεσμά των ξένων τοκογλύφων, η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε τολμηρές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής, για να μπορέσει να πετύχει την επανεκκίνηση της οικονομίας.
Βεβαίως εξυπακούεται ότι η πρώτη απόφαση που θα πρέπει να λάβει, είναι η διαγραφή του δημόσιου χρέους και η έξοδος από το ευρώ.
Στην απίθανη περίπτωση που ο λαός αποφασίσει να μείνουμε υπόδουλοι στους τοκογλύφους, τότε η κυβέρνηση οφείλει να υπογράψει τα μνημόνια της ντροπής και να συνεχίσουμε να ζούμε σε καθεστώς οικονομικής ασφυξίας σαν ραγιάδες, εκχωρώντας την εθνική ανεξαρτησία και τη δημόσια περιουσία στις γερμανικές κατοχικές δυνάμεις. Σε μια τέτοια περίπτωση θεωρείται βέβαιον ότι ο κ. Τσίπρας θα υποβάλλει την παραίτησή του και θα αποχωρήσει προσωρινά από την πολιτική, γιατί δεν θα έχει καμία διάθεση να γίνει ένας νέος Τσολάκογλου.
Πάντως αυτή η κατάσταση της μόνιμης αβεβαιότητας δεν οδηγεί πουθενά. Αντίθετα τσακίζει ότι απέμεινε από την πραγματική οικονομία, στεγνώνει τις τράπεζες και την αγορά, οδηγώντας με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα σε ξαφνικό θάνατο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου