Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Φλαμπουράρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου


«Δεν υπάρχει περίπτωση οι εταίροι να μην κάνουν πίσω. Αν η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη, θα τους στοιχίσει πολλά» υποστήριξε σε δηλώσεις του ο Αλέκος Φλαμπουράρης, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους κι όχι αν αυτή θα «πάει μια εβδομάδα πίσω». Επιπλέον ο υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, απέκλεισε το ενδεχόμενο εκλογών αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος σε περίπτωση αδιεξόδου. 


Μιλώντας στον ΑΝΤ1, πρόσθεσε πως οι εταίροι δεν έχουν πει επίσημα στην ελληνική κυβέρνηση ότι οι 26 προτάσεις που έχει υποβάλλει η Αθήνα δεν περιέχουν έναν έντιμο συμβιβασμό. Τόνισε, δε, πως η εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό είναι να βρει λύση εντός ευρώ, με έναν έντιμο συμβιβασμό.
Απαντώντας και στην κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση για την καθυστέρηση των διαπραγματεύσεων, ο Αλέκος Φλαμπουράρης επισήμανε: «Μας λένε ‘καθυστερείτε, δεν υπογράφετε’. Τι να υπογράψουμε; Μειώσεις μισθών και συντάξεων; Ή ομαδικές απολύσεις;»
Σε ό,τι αφορά τα σενάρια για πρόωρες κάλπες, ο Αλέκος Φλαμπουράρης δήλωσε στον ANT1, ότι η διεξαγωγή πρόωρων εκλογών δεν θα είχε κανένα νόημα, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.
«Οι εκλογές δεν έχουν κανένα νόημα. Γίνανε πριν δύο μήνες, πήραμε συγκεκριμένες εντολές, αυτές τις εντολές θα υλοποιήσουμε. Δεν χρειάζονται εκλογές» σημείωσε και πρόσθεσε: «Εγώ το απορρίπτω εκατό 100%».
«Σε περίπτωση αδιεξόδου, μπορεί και να σκεφτούμε το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος. Σε ιστορικού βεληνεκούς αποφάσεις, δεν θα είναι κακό να ρωτήσεις και τον ελληνικό λαό».
Για το μεταναστευτικό, σημείωσε πως «το θέμα των προσφύγων είναι ένα συνολικό ζήτημα της Ευρώπης που πρέπει να λύσουμε όλοι μαζί». «Δεν αντέχει η Ελλάδα της κρίσης όλους τους πρόσφυγες πολέμου» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «Κανένας δεν μας λέει τι πρέπει να γίνει με αυτούς». Αναφερόμενος σε μία πιθανή προσωρινή λύση, δήλωσε πως θα πρέπει να «δημιουργηθούν συνθήκες για να μείνουν εδώ για λίγο καιρό».
«Η Τασία (σ.σ. Χριστοδουλοπούλου) τρέχει. Γίνεται προσπάθεια να βρεθούν χώροι, όπως παλιά στρατόπεδα, εγκαταλειμμένες πολυκατοικίες, να μένουν προσωρινά εκεί. Έχουμε κάνει έκκληση στον Αβραμόπουλο για να βρεθεί λύση. Αν δεν έχουμε τη λύση, πρέπει να κάνουμε προσωρινά μέτρα για να μην πεθαίνουν οι άνθρωποι στον δρόμο και στη συνέχεια, σε συνεργασία με την Ευρώπη, να λύσουμε το θέμα» είπε αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του θέματος.
Για τις καταλήψεις και τα επεισόδια των τελευταίων ημερών ο Αλέκος Φλαμπουράρης υπογράμμισε πως «είμαστε αποφασιστικά αντίθετοι σε όλες αυτές τις ενέργειες που γυρίζουν μπούμερανγκ και στις λαϊκές δυνάμεις και σε εμάς τους ίδιους. Αυτές οι δυνάμεις που κάνουν καταλήψεις και επεισόδια μας κάνουν επίθεση». «Θεωρώ πως γίνεται υπερβολική προβολή κατάληψης της πρυτανείας» τόνισε στη συνέχεια ο υπουργός αναφερόμενος στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ ο οποίος ζήτησε τη βοήθεια της πρυτανείας ώστε να σταματήσει η κατάληψη. Υποστήριξε επίσης ότι από τη στιγμή που «η εισαγγελία έδωσε εντολή, η αστυνομία έπρεπε να έχει ενεργήσει στην κατάληψη». 
Στο τέλος της συνέντευξής του, ο Αλέκος Φλαμπουράρης αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λέγοντας πως πλέον όλοι τον συμβουλευόμαστε. «Ο Αλέξης έχει τέτοια σιγουριά, τέτοια σφαιρική εικόνα, τέτοια αυτοπεποίθηση που χρειάζεται όλα τα στελέχη να παίρνουνε από τον Αλέξη».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου