Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΚΕΤΣΙΑΝΓΚ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ: ΠΡΩΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ


Κετσιάνγκ σε Τσίπρα: Πρώτο λιμάνι της Ευρώπης ο Πειραιάς
Η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας του Ελληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ.
Στην επικοινωνία που είχαν οι δύο άνδρες χθες Τετάρτη ο Ελληνας πρωθυπουργός ενημέρωσε διεξοδικά τον κο Κετσιάνγκ για τα σχέδια της κυβέρνησης αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά.

Ο Αλ. Τσίπρας επαναβεβαίωσε ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί την ενδυνάμωση της συνεργασίας Κίνας-Ελλάδας, υποσχόμενος την επιτάχυνση του project στον Πειραιά.
Ο Κινέζος πρωθυπουργός μίλησε για την ανάπτυξη των σχέσεων Ελλάδας-Κίνας και εξέφρασε την εκτίμησή του για τη σημασία που αποδίδει ο Α. Τσίπρας στους  δεσμούς που συνδέουν του δυο λαούς.
Όπως ανέφερε ο Λι Κετσιάνγκ το έργο της Cosco ενσωματώνει την παραδοσιακή φιλία μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας και θα βοηθήσει να ενισχυθεί η συνεργασία των δύο χωρών τονίζοντας την πρόθεση του ο Πειραιάς να γίνει λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο και την Ευρώπη. 
Το έργο μπορεί να ωθήσει περαιτέρω την κατασκευή μιας γραμμής επικοινωνίας της Κίνας με την Ευρώπη τη Europe-China Land-Sea Express Line.
Η Κίνα δηλώνει πρόθυμη να εργαστεί από κοινού με την Ελλάδα για να γίνει ο Πειραιάς ένα λιμάνι πρώτης κατηγορίας στη Μεσόγειο, ή ακόμη και στην Ευρώπη καθώς και ένας σημαντικός κόμβος διαμετακομιστικού εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου