Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

ZDF: «Οι Έλληνες πληρώνουν ενώ εμείς τους βρίζουμε! – Δεν δώσαμε βοήθεια αλλά δάνειο – Δεν χάσαμε ούτε λεπτό» (vid)

germany_ekpompi_636_355
ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΑΤΙΡΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Μετά την εκπομπή για το Δίστομο οι παρουσιαστές της σατιρικής εκπομπής «Die Anstalt» του ZDF επέστρεψαν δριμύτεροι και άνοιξαν τα μάτια στους Γερμανούς πολίτες δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι αυτοί οι ίδιοι και οι φορολογούμενοι των άλλων ευρωπαϊκών κρατών δεν έχουν χάσει ούτε ένα ευρώ από την υποτιθέμενη «βοήθεια» προς την Ελλάδα.

Τους εξηγούν με σατιρικό τρόπο (τον μόνο που η ΝΤΠ φοβάται και δεν μπορεί να αντιμετωπίσει καθώς αποτυπώνεται άμεσα στη συνείδηση των μαζών και δεν μπορεί να διαβληθεί. Ο Μολιέρος έλεγε χαρακτηριστικά «πολλοί άνθρπωποι τους αρέσει να είναι κακοί, αλλά κανείς δεν θέλει να γίνεται γελοίος» ότι δεν πρόκειται καν περί «βοήθειας» αφού δεν χαρίστηκε κάποιο ποσό, αλλά περί δανείου με πολύ κερδοφόρα επιτόκια.
Μετά την εκπληκτική εκπομπή για το Δίστομο και τις γερμανικές αποζημιώσεις ήρθε η σειρά για ένα μάθημα οικονομίας και του τρόπου λειτουργίας των διεθνών αγορών. Στην εκπομπή του Διστόμου εκατομμύρια Γερμανών έμαθαν για πρώτη φορά ότι ο επίσημος «μπαταχτσής» της Ιστορίας είναι η Γερμανία που δεν πλήρωσε ούτε ένα μάρκο για να επανορθώσει τα κακά που έκανε στην Ελλάδα. Έγινε μάλιστα φανερό ότι πολλοί Γερμανοί δεν γνώριζαν ούτε ποια είναι αυτά τα εγκλήματα για τα οποία κατηγορείται η χώρα τους.
Οι δύο παρουσιαστές μέσα από ένα απολαυστικό σκετς καταδεικνύουν τον παραλογισμό του να πληρώνουν οι Έλληνες εκατοντάδες εκατομμύρια σε τόκους για δάνεια -και όχι για πακέτα βοήθειας- και παρόλα αυτά να τους βρίζουν, κάτι που σύμφωνα με τον «κακό» του σκετς, δεν τον ενοχλεί παρόλο που αλλιώς νόμιζε ότι ήταν μέχρι τώρα τα πράγματα.
Όπως του εξήγησε μάλιστα ο έτερος παρουσιαστής, η κρίση μέχρι τώρα δεν έχει κοστίσει τίποτα στους Γερμανούς φορολογούμενους αλλά και στους φορολογούμενους των άλλων κρατών-δανειστών. «Μηδέν λεπτά» ήταν μάλιστα η χαρακτηριστική φράση του. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι η Γερμανία έχει καταφέρει να βγάζει λεφτά από την κρίση, ενώ άφησε και υποννοούμενα για την «Bild», λέγοντας ότι διαβάζει κανείς τη συγκεκριμένη εφημερίδα, όπως πίνει κανείς αναψυκτικό για να ξεδιψάσει…
Ιδού το βίντεο της εκπομπής, διότι εκτός από τους πράκτορες-γραφείς της Μέρκελ υπάρχουν και έντιμοι Γερμανοί που προσπαθούν να αφυπνίσουν τις μάζες.
[www.defencenet.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου