Σάββατο 16 Μαΐου 2015

«Στριμώχτηκε» κι άλλο ο Σαμαράς

11050099_10206966331455453_5876573377015386638_n
Είναι ένα ερωτηματικό η στάση που θα κρατήσει η ΝΔ, όταν η συμφωνία έρθει στη Βουλή για κύρωση.
Οι αντιρρησίες του Σαμαρά, δηλώνουν ευθαρσώς πριν καν δουν τη συμφωνία ότι είναι διατεθειμένοι να την ψηφίσουν, ακόμα κι αν προβλέπει σκληρότερα μέτρα από το mail Χαρδούβελη. Θέλουν να περάσει η οποιαδήποτε συμφωνία και με μεγάλη πλειοψηφία, προκειμένου να τους δοθεί ο απαραίτητος πολιτικός χρόνος για να προκαλέσουν εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ.

Όσοι πρόσκεινται στον Πρόεδρο της ΝΔ, του εισηγούνται το αντίθετο. Καταψήφιση κάθε άρθρου που προβλέπει έστω κι ενός ευρώ παραπάνω περικοπών από όσα το περιβόητο mail.
Πλέον όμως ο Σαμαράς έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον πιέσεις. Αυτή τη φορά από τους «έξω». Στελέχη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος καλούν τη ΝΔ να ψηφίσει την όποια συμφωνία με τους δανειστές φέρει η ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή. Στους κόλπους της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς κυριαρχεί η άποψη πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να κινηθεί με ρητορική που παραπέμπει στην αντιμνημονιακή περίοδο.
Το τι τελικώς θα πράξει δεν το έχει εξομολογηθεί ούτε στους στενούς του συνεργάτες. Αυτό που θα επιθυμούσε όμως, δηλαδή μια κοινή στάση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι, δε φαίνεται δυνατό.
Από την άλλη «εσωκομματική πλευρά», επιδιώκεται η στάση της ΝΔ να τεθεί σε ψηφοφορία στην Κ.Ο του κόμματος. Τι θέλουν να πετύχουν με αυτό; Το προφανές! Να καταμετρηθούν οι δυνάμεις τους και να στείλουν το μήνυμά τους στην ηγεσία. Υπολογίζουν και στους βουλευτές οι οποίοι δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και δεν εντάσσονται σε κάποιο εσωκομματικό στρατόπεδο, αλλά με το Σαμαρά δεν είχαν και τις καλύτερες σχέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου