Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση Βαλαβάνη μετά την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ζησιμάτου για μπλοκαρισμένους λογαριασμούς

ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση Βαλαβάνη μετά την ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ Ζησιμάτου για μπλοκαρισμένους λογαριασμούς
Γιώργος Ζησιμάτος
«Μετά από συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες χιλιάδων συναδέλφων μας εμπόρων και ελευθέρων επαγγελματιών καταγγέλλουμε ότι:
Ενώ με μεγάλες δυσκολίες εντάσσονται στις ρυθμίσεις των 100 δόσεων με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, τα αναγκαστικά μέτρα δεν αίρονται, με αποτέλεσμα να κατάσχονται συνεχώς εισπράξεις από πιστωτικές κάρτες και πληρωμές πελατών. Όπως είναι φυσικό οι χρηματο-ροές των επιχειρήσεων ανατρέπονται με κίνδυνο να χαθούν οι ρυθμίσεις, να μην πληρώνονται οι μισθοί, τα λειτουργικά έξοδα και οι προμηθευτές.

Ο Ελληνικός λαός ψήφισε την 25η Ιανουαρίου την ανατροπή και την αποδέσμευση από το κλοιό των μνημονίων και της τρόικας.
Η επανεκκίνηση της οικονομίας, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η λειτουργία της κοινωνίας, ΑΠΑΙΤΕΙ λογική και τα αυτονόητα.
Θεωρούμε ότι η υπαγωγή στις ρυθμίσεις ΧΩΡΙΣ άμεση και πλήρη άρση των αναγκαστικών μέτρων στους τραπεζικούς λογαριασμούς ΑΝΑΙΡΕΙ πλήρως την ίδια την ρύθμιση και πυροδοτεί την κοινωνική αγανάκτηση.
Θεωρούμε ότι πολιτικά κέντρα της μνημονιακής συγκυβέρνησης του παρελθόντος ακόμα δουλεύουν προβοκατόρικα και υπόγεια μέσα στις εφορίες και στις τράπεζες.
Απαιτούμε άμεσες ενέργειες από την ηγεσία του Υπ. Οικονομικών γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση η προβοκάτσια στις προσπάθειες της συγκυβέρνησης να ορθοποδήσει η αγορά και η κοινωνία, θα πιάσει τόπο και αυτό δεν το επιθυμεί κανείς!»
Άμεση ήταν η απάντηση της υφυπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη που επιλήφθηκε αμέσως του θέματος, δηλώνοντας ότι: "Οι έφοροι πρέπει να ξεμπλοκάρουν τους λογαριασμούς όσων ρυθμίζονται", μιλώντας στον ALPHA 989.
Οι προιστάμενοι των εφοριών θα πρέπει την ηγεσία τους γιατί η αγορά έχει ανάγκη να ανασάνει και να μπορέσουν οι οφειλέτες να παραμείνουν συνεπείς και βιώσιμοι και να μη προσπαθούν με προβοκατόρικο τρόπο να σαμποτάρουν το κυβερνητικό έργο.
Ο κ. Ζησιμάτος δήλωσε στο ΧΩΝΙ ότι δυσκινησία παρατηρείται και από την πλευρά των τραπεζών αλλά και ότι φοβούνται προβοκάτσια από ορισμένους εφόρους του ΥΠΟΙΚ, που πιθανόν ανήκουν στους "παλιούς μνημονιακούς" του υπουργείου. Ο κόσμος χρειάζεται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου