Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Βάλτε τα τελεσίγραφα στον Κ… Σας!


 soimple
Γράφει ο Γιάννης Ντάσκας

«Ενώ οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο εάν θα πρέπει να δοθούν στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα, ηΕυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ενδέχεται να αυξήσει το κούρεμα στα εχέγγυα που παρέχουν οι ελληνικές τράπεζες σε αντάλλαγμα για μετρητά, στο πλαίσιο του Μηχανισμού Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας (ELA)» μεταδίδει το Bloomberg.


Το πρακτορείο ισχυρίζεται οτι αυτή η εξέλιξη θα ασκούσε εκ νέου πιέσεις στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα λόγω νέας εκροής καταθέσεων. Από την άλλη παράλληλο των πιέσεων η βρετανική εφημερίδα FINANCIAL TIMES προωθώντας το κλίμα πανικού, πάνω στο οποίο εργάζονται με επιστημονικό και πολιτικό τρόπο οι ευρωπαίκές ελίτ γράφει ότι η ευρωπαϊκή Ενωση ετοιμάζει «τελεσίγραφο» ,προς την Ελλάδα,όπως αυτό της Κύπρου.
Να θυμίσουμε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την Κύπρο.Η μεγαλόνησος διαθέτει μια κρατική μηχανή που εργάζεται πιο νόμιμα απο την ελληνιή σε όλες τις γραμμές ,εκτός εκείνης του τραπεζικού συστήματος.
Στο τραπεζικό σύστημα η Κύπρος είχε μεταβληθεί σε παράδεισο για κάθε Ελληνα κλέφτη χρήματος,είτε μεγαλοπόλιτικό,είτε μεγαλοδημοσιογραφό ή μεγαλοεπιοχειρηματία.

Παράλληλα είχε δοθεί «ειδικό καταφύγιο» σε Ρώσους και Σέρβους ,οι οποίοι είχαν κρύψει εκεί χρήματα που είχαν βουτήξει απο τις χώρες τους. Αλλοι Ρώσοι είχαν κάνει ορμητήριο την Κύπρο και αυτό ενόχλησε την Ευρωπαϊκή Ενωση,αλλά δεν την ενόχλησε καθόλου η οικονομική ρωσική αποικία κλεμμένου χρήματος στο τρισαμαρτωλό Λονδίνο.
Ηθελαν λοιπόν να φύγουν απο εκεί τα δις του βρόμικου χρήματος και να μεταφερθούν σε δικούς τους φορολογικούς παραδείσους και με ένα εύκολο τελεσίγραφο τα κατάφεραν. Η Ελλάδα έχει πρόβλημα φοροαποφυγής και αυτή η κυβέρνηση το πολεμάει περισσότερο απο κάθε άλλη και για λόγους ιδεολογίας,προγράμματος κλπ
Δεν είναι προκλητικό να την εμποδίζουν ακριβώς σε αυτό τον τομέα με διάφορα προσχήματα; Τελεσίγραφο στην Ελλάδα,θα μπορούσε να χωρέσει μόνο για μέτρα σύλληψης κλεφτών χρήματος.
Αλλά αυτή θα ήταν η τρέλα ,δηλαδή το δούλεμα.Από τη μία να φυγαδεύουν τον Χριστοφοράκο και τα λαδοτήρια με τις μίζες,να αφήνουν ανέλεγκτες τις λίστες τύπου Λαγκάρντ κλπ και απο την άλλη να σφίγγουν τη θηλιά στην κυβέρνηση που κάνει ουσιαστικά βήματα προς εκείνη την κατεύθυνση ,που υποτίθεται ότι επιδιώκουν.
Τα περι τελεσιγράφου λοιπόν μπορεί να ισχύουν μόνο σε περιορισμένη έκταση,υιοθέτησης κάποιων μέτρων της προηγούμενης κυβέρνησης,ή αντικατάστασής τους με άλλα ανάλογα,ώστε να μην φανεί ότι ακυρώθηκε,ως αποτυχημένο και άχρηστο το προηγούμενο πρόγραμμα. Τα ελληνικά χρέη και πραγματικά χρέη δεν είναι και δεν μπορούν ποτέ να πληρωθούν. Αρα μένει η ουσιαστική κατάσχεση της χώρας.
Αν ανατρέξει κανείς στις αρχές του 1900 θα βρει ότι και εκείνη την εποχή και πάλι η Ελλάδα δεχόταν τελεσίγραφα απο τις ίδιες ευρωδυνάμεις για να «βάλει τάξη στις κρατικές υποθέσεις».
Στην πραγματικότητα και τότε,όπως και τώρα οι δυνάμεις προσπαθούσαν να αποκτήσουν κυριαρχία στην τεράστιας γεωστρατηγικής σημασίας περιοχή μας. Οι πιέσεις να φτιάξουμε «κράτος» σταματούσαν,μόλις έβαζαν στην εξουσία υποτακτικούς.Και όταν τους έχαναν,φτου και απο την αρχή με τελεσίγραφα…
Το γεγονός ότι κρατική μηχανή αξιόπιστη δεν φτιάξαμε παρά την επικυριαρχία αυτών των δυνάμεων δείχνει οτι ποτέ δεν είχαν τέτοιες προθέσεις.

Ούτε και τώρα έχουν…Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να φτιάξουμε αξιόπιστο κράτος και ότι πρέπει να χαιρόμαστε γιατί είχαμε μια υπουργάρα σαν το Γιάννο,ο οποίος ακόοοομα να δικαστεί.Και τον κάναμε και εξαγωγή στο..φημισμένο Πακιστάν,όπου λέει ..διδάσκει.Ημαρτον…Και θου Κύριε φυλακήν…
Τα τελεσίγραφα λοιπόν να τα βάλουν εκεί που καταλαβαίνετε…Αυτή πρέπει είναι η απάντηση μαζί με το ερώτημα,πόσα τελεσίγραφα για οικονομία έκαναν στις κυβερνήσεις Σημίτη,όταν τους έκανε θηριώδεις παραγγελίες για δανεικά και αγορά εξοπλιστικών;

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου