Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Πάλι “σώγαμπρος” στην ΕΡΤ το κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ. Αυτό που λέμε “νέα ήθη”

tagma
Χωρίς απόλυτη πλειοψηφία η επανατοποθέτηση του Λ.Ταγματάρχη στην ΕΡΤ

Εγκρίθηκε αλλά χωρίς την απόλυτη πλειοψηφία από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η τοποθέτηση στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, της νέας ΕΡΤ, του Λάμπη Ταγματάρχη. Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε «παρούσα» για τον Λ.Ταγματάρχη, ενώ εκφράστηκε θετικά για τον Δ.Τσακνή και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο Λ. Ταγματάρχης έλαβε την θετική γνώμη 7 βουλευτών έναντι 5 που δήλωσαν αρνητική γνώμη και 3 «παρών» και άρα δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία. Εκτός της κυρίας Κωνσταντοπούλου, «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και το Ποτάμι.


Η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής γνωμοδότησε θετικά, κατά πλειοψηφία, για τον διορισμό του Διονύση Τσακνή στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ. Ειδικότερα, επί 15 παρόντων μελών της 17μμελούς Επιτροπής, ο Δ.Τσακνής συγκέντρωσε 9 θετικές γνώμες, 4 αρνητικές και 2 «παρών». Νωρίτερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή είχε τοποθετηθεί αρνητικά για το διορισμό του Λάμπη Ταγματάρχη, καθώς και για τον διορισμό της Έλλης Παπακωνσταντίνου στο ΔΣ (μέλος).

Δεν διατύπωσαν γνώμη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και η Όλγα Κεφαλογιάννη από τη ΝΔ, ενώ αρνητική γνώμη επί της διαδικασίας διατύπωσε ο Χαράλαμπος Αθανασίου.

Λίγο πριν το τέλος της διαδικασίας η Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς το κ. Λάμπη Ταγματάρχη του δήλωσε: «Δεν με πείσατε. Είναι γνωστή η γνώμη μου και στον υπουργό και στον πρωθυπουργό. Προς τιμήν τους δεν προσπάθησαν να με μεταπείσουν.»

«Η Δημοκρατία μπορεί να λειτουργεί και εκεί που υπάρχουν διαφωνίες» συμπλήρωσε η Πρόεδρος της Βουλής τονίζοντας προς τον κ. Ταγματάρχη το εξής: «Νομίζω ότι σας αναλογούν περισσότερα από αυτά που πράξατε για το “μαύρο” της ΕΡΤ, δηλαδή μια δημόσια τοποθέτηση και όχι το ένα άρθρο που γράψατε» συμπληρώνοντας στη πορεία τα εξής: «Ότι σας περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του ο πρωθυπουργός σας επιφορτίζει με την ευθύνη που αναλαμβάνετε» παραλλήλως δήλωσε στον κ. Ταγματάρχη ότι θα χαρεί να την διαψεύσει με το έργο του, διότι όπως σημείωσε «οφείλω να πω ότι η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι ότι το μοντέλο που έχετε υιοθετήσει είναι ένα άλλο μοντέλο από αυτό που οραματίστηκε η κοινωνία».



Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής , η πρόεδρος της Βουλής έκανε αποκαλύψεις αναφέροντας τα εξής: «Με φρίκη διαπίστωσα ότι το Κανάλι της Βουλής πληρώνει 60.000 ευρώ κάθε χρόνο για τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί» δήλωσε απευθυνόμενη προς τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Τραγάκη ενώ αναφέρθηκε και στη χρησιμοποίηση του αρχειακού υλικού της ΕΡΤ από το Κανάλι της Βουλής με το λογότυπο της ΔΤ.

Ως γνωστό ο κύριος Ταγματάρχης ήταν διορισμένος πάλι στην ΕΡΤ την περίοδο 2010-2012 επί των σοβαρότατων σκανδάλων που ταρακούνησαν το Μέγαρο της Αγίας Παρασκευής.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου