Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Εντολή για συμφωνία με τήρηση κόκκινων γραμμών

Εντολή για συμφωνία με τήρηση κόκκινων γραμμών
Εντολή για συμφωνία με τους δανειστές, αλλά με τήρηση των κόκκινων γραμμών για τις απολύσεις, τις συντάξεις και τον ΕΝΦΙΑ δίνουν οι πολίτες της χώρας σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Public Issue για την "Αυγή".

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση στηρίζουν τη διαπραγματευτική στάση της κυβέρνησης σε ποσοστό 54% παρά τις μεγάλες δυσκολίες, ενώ το 56% προκρίνει την έγκριση της ενδεχόμενης συμφωνίας από τη Βουλή και το 34% με δημοψήφισμα. Αξιοσημείωτη σταθερότητα δείχνει το πολιτικό κεφάλαιο Τσίπρας, με τη δημοτικότητά του στο 77% και την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία στο 63%. Αξιοσημείωτο επίσης είναι ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν σε ποσοστό 81% ότι κινείται σε σωστή κατεύθυνση, στοιχείο που δείχνει μια αντίφαση σε σχέση με τις τελευταίες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις, που όμως πρέπει να θεωρούνται στοιχείο της εσωκομματικής δημοκρατίας και του πολιτικού DNA της ιστορικής Αριστεράς. Ενισχυμένη είναι η εμπιστοσύνη στον Γιάνη Βαρουφάκη, ενώ κατά πολύ περισσότερες από τις θετικές είναι οι αρνητικές γνώμες για τον Γιάννη Στουρνάρα.
Οι πολίτες είναι διχασμένοι για την Ευρωπαϊκή Ένωση, ψηφίζουν, όμως, ευρώ σε ποσοστό 71% έναντι 19% της δραχμής. Σαρωτική υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύγκριση με τη Ν.Δ. η οποία περνά βαθιά κρίση, με τον Σαμαρά να προηγείται της Ντόρας στη μάχη για την ηγεσία, αλλά και οι δύο μαζί να μην πείθουν ούτε έναν στους δύο ψηφοφόρους της άλλοτε κραταιάς Κεντροδεξιάς.

*Ούτε έναν στους δύο δεν πείθουν Σαμαράς και Ντόρα μαζί*
*ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΚΑΙ Η ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ Γ. ΜΑΥΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου