Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Ο Φίλης στην γραμμή Αδωνι Γεωργιάδη ! Τα έβαλε και με το Άγιο Φως ! (βίντεο)

MEGA-800x445

Φίλης: «Δύο αρχηγοί κράτους μας επισκέφθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ, το Άγιο Φως και η Αγία Βαρβάρα» φανερά στην γραμμή Αδωνι Γεωργίαδη που έκανε εκπομπές για «την απάτη του Αγίου Φωτος»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας στο MEGA εξαπέλυσε επίθεση κατά του κυβερνητικού εταίρου του και υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, έκανε λόγο για εμπόριο λειψάνων και είπε χαρακτηριστικά: «Η Αγία Βαρβάρα δεν έχει ανάγκη τον κ.Καμμένο να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους».

Ο κ. Φίλης είπε πως το να φέρνουν λείψανα στον Άγιο Σάββα είναι σαν ειδωλολατρεία και πρόσθεσε πως «σεβόμαστε το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου». «Άλλο πράγμα τα λείψανα στην εκκλησία και άλλο πράγμα τα λείψανα στον Άγιο Σάββα» υπογράμισε και για τον κ. Καμμένο πρόσθεσε πως με την πράξη αυτή «συνθηκολόγησε με τον αναχρονισμό».

Στη συνέχεια μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Βήμα» ο κύριος Φίλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας. Πριν μερικό καιρό, την Μεγάλη Παρασκευή, ήρθε το Άγιο Φως με τιμές πάλι αρχηγού κράτους, δηλαδή δυο αρχηγοί κρατών επισκέφτηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ την Ελλάδα και είναι το Άγιο Φως και τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται -σ’ αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε- σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή… Να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος. Να σεβόμαστε -και σωστά- την ευλάβεια, τη θρησκευτική αντίληψη των ορθοδόξων που είναι η μεγαλύτερη πλειοψηφία στη χώρα μας, αλλά να μην καταλαβαίνουμε ότι χρειαζόμαστε και τζαμί για να μπορούν μέσα σε συνθήκες ασφάλειας να λατρεύουν τον δικό τους θεό και οι μουσουλμάνοι, είναι λίγο μεροληπτικό. Δεν είναι;»

Άμεση ήταν η αντίδραση από την πλευρά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δήλωσή του ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής, Χάρης Κονιδάρης, ανέφερε ότι «εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων προοδευτικών λαϊκισμών».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου