Σάββατο 16 Μαΐου 2015

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑ: Τσίπρας καλεί Ουάσιγκτον ! Πως γλιτώσαμε τη χρεοκοπία

Clipboard
Το μυστικό τηλεφώνημα του πρωθυπουργού στον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου στάθηκε καθοριστικό για την αποφυγή του πιστωτικού γεγονότος πριν από λίγες ημέρες, όταν τελικά καταβάλαμε τα 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ.


Στο παρασκήνιο των επαφών με τις ΗΠΑ αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα» και συγκεκριμένα στο αγωνιώδες τηλεφώνημα του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον. Όπως έγινε γνωστό την προηγούμενη εβδομάδα, τη λύση για να καλυφθεί η δόση προς το Ταμείο, την έδωσε το ίδιο το ΔΝΤ που υπέδειξε τον συγκεκριμένο λογαριασμό που υπήρχε στην Τράπεζα της Ελλάδας για την κάλυψη της συνδρομής μας προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες, η κίνηση αυτή δεν θα είχε γίνει εάν δεν παρενέβαινε ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου ο οποίος έδωσε το τελικό ok. και εμείς γλιτώσαμε το πιστωτικό γεγονός.

Στην παρέμβαση άλλωστε του Τζακ Λιου είχε ευθέως αναφερθεί και ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, όταν έκανε γνωστό ότι ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ μεσολαβεί για την εξεύρεση λύσης στο ελληνικό ζήτημα μιλώντας με τη Μέρκελ και τον Αλέξη Τσίπρα. «Ο κ. Λου είναι σε τακτική επικοινωνία με τους ομολόγους του στην Ευρώπη και τους ηγέτες κάποιων από αυτές τις χώρες καθώς εργάζονται πάνω σε αυτές τις διαφορές… Συνεχίζουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στις καλή την πίστη προσπάθειες όλων των πλευρών, είτε είναι η ΕΚΤ είτε οι επιμέρους ευρωπαϊκές χώρες είτε η Ελλάδα, να τις επιλύσουν με έναν τρόπο που δεν προσθέτει επιπλέον και αχρείαστο δράμα στη διεθνή οικονομία, είχε τονίσει με νόημα.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου