Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Την απόσυρση τριών τροπολογιών ζήτησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών, καθώς - όπως είπε- δεν τηρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις, ζήτησε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας ταυτόχρονα το Σώμα να αποφασίσει, κατόπιν αιτιολογίας της κατάθεσης τους, από τους αρμόδιους υπουργούς.Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.


Η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να μην καταπατούνται οι θεσμοί και το Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να παραβιάζεται η διαδικασία, που «όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε».

Από την πλευρά τους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκαν της αναγκαιότητας κατάθεσης των τροπολογιών, επικαλέστηκαν την σοβαρότητα των θεμάτων που επιλύουν, υποστήριξαν ότι δεν εμπίπτουν στα όρια του συνταγματικού πλαισίου, καθώς και ότι έχουν συνάφεια με το νομοσχέδιο.

Στο μεταξύ, η πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι την Τετάρτη θα διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που κατέθεσε το Ποτάμι επί 15 τροπολογιών, 13 βουλευτικών και δύο υπουργικών.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου