Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Π. Καμμένος: «Αρνήθηκα να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Είναι σύμμαχός μας!»

Π. Καμμένος: «Αρνήθηκα να στηρίξω νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας - Είναι σύμμαχός μας!»
Η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς μας συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω κοινής θρησκείας και οικονομικής συνεργασίας, ανέφερε ο Πάνος Καμμένος στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με την Christine Wormuth, Υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik.
Με βάση σημερινό δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου, οι ΗΠΑ προσπάθησαν να ενθαρρύνουν τον Έλληνα Υπουργό Εθνικής Άμυνας να παρέχει τη στήριξή του για νέο κύκλο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, χωρίς όμως να βρουν ανταπόκριση.


«Μου ζήτησαν να επεκτείνω τις κυρώσεις, ιδίως σε σχέση με την Κριμαία. Εξήγησα (στην Wormuth) ότι το ζήτημα της Ουκρανίας ήταν ιδιαίτερα ευαίσθητο για την Ελλάδα, καθώς περίπου 300.000 Έλληνες ζουν στην Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν ασφαλείς κοντά στην (Ρωσική) Ορθόδοξη Εκκλησία», σημείωσε ο κ. Καμμένος.

Ο Υπουργός έκανε αναφορά στην οικονομική ζημιά που υπέστη η Ελλάδα λόγω των προαναφερόμενων κυρώσεων, που έφτασε τα 4 δισ. ευρώ, ενώ δήλωσε ότι η Ρωσία είναι σύμμαχος της Ελλάδας, καθώς τις δύο χώρες συνδέουν «άρρηκτοι δεσμοί» λόγω της κοινής θρησκείας και την οικονομικής συνεργασίας.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου