Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Νέες αιχμές του Ν. Δένδια γα την ηγεσία της ΝΔ - Τάχθηκε υπέρ της ψήφισης της συμφωνίας

Σε νέα αντιπαράθεση με την ηγεσία της ΝΔ μοιάζει να έρχεται ο βουλευτής του κόμματος, Ν. Δένδιας, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αψηφήσει πιθανή κομματική γραμμή από τη ΝΔ για καταψήφιση της συμφωνίας με τους δανειστές. Ο κ. Δένδιας τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης της όποιας συμφωνίας από τη ΝΔ και δήλωσε ότι σε περίπτωση που η ηγεσία του κόμματος αποφασίσει να καταψηφίσει στη Βουλή τη συμφωνία, ο ίδιος θα σκεφτεί πολύ σοβαρά το τι θα πράξει. Παράλληλα, ο κ. Δένδιας απάντησε και στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά ότι η ΝΔ είναι αντιπολίτευση κι όχι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ είναι ό,τι κρατά τη ΝΔ στο 15%».

Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα 99,5», ο κ. Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση για την πιθανή συμφωνία, είπε: «Η καθυστέρηση πια είναι τόσο εγκληματική που δεν τολμώ να πιστέψω πως θα διαρκέσει πολύ. Δεν μιλώ για πιθανότητα συμφωνίας ή ασυμφωνίας, δεν διανοούμαι ούτε καν την καθυστέρηση από εδώ και πέρα. Τώρα έρχεται η στιγμή της αλήθειας, αυτό είναι προφανές. Άλλα έλεγαν και άλλα πρέπει να κάνουν».
Σε άλλη ερώτηση για την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά για «δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ», ο βουλευτής της ΝΔ απάντησε: «Δεν είπε ακριβώς αυτό ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν ξέρω πού ακριβώς αναφέρεται, θα πρέπει να ρωτήσετε αυτόν που είπε τη φράση. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι είναι εθνική υποχρέωση η χώρα να έχει συμφωνία. Δεν πρόκειται εμείς να αφήσουμε τη χώρα να πάει στα βράχια, αυτό είναι βέβαιο». Επίσης, άφησε εκ νέου αιχμές κατά της ηγεσίας της ΝΔ, προσθέτοντας: «Κατά τη γνώμη μου, δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή είναι ό,τι κρατάει τη ΝΔ στο 15%. Αυτό είναι δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι που πρέπει ν’ αλλάξουμε».
Ο κ. Δένδιας τάχθηκε υπέρ της υπερψήφισης της όποιας συμφωνίας από τη ΝΔ, λέγοντας: «Αν η ΝΔ μπορεί να προτείνει μια άλλη λύση, εναλλακτική, χρηματοδότησης της χώρας, τότε καλώς. Εάν δεν μπορεί να προτείνει μια εναλλακτική πηγή χρηματοδότησης της χώρας, τότε τουλάχιστον επί της αρχής η ΝΔ δεν μπορεί να καταψηφίσει. Επί του άρθρου ή των άρθρων η ΝΔ έχει απόλυτη ελευθερία και υποχρέωση απέναντι στην ελληνική κοινωνία και σε αυτούς που της ψήφισαν να κάνει τις όποιες παρατηρήσεις της, αλλά επί της αρχής, στην ύπαρξη συμφωνίας με την Ευρώπη, πώς είναι δυνατόν να την καταψηφίσει το κατεξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα;
» Η ΝΔ οφείλει να συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα και να αποφασίσει πού στέκεται το κόμμα σε αυτό το μείζον εθνικό ζήτημα. Από εκεί και πέρα, επί της βάσης της απόφασης αυτής, της κοινοβουλευτικής εσωτερικής πλειοψηφίας, ο καθένας να σταθμίσει τη στάση του. Εμείς, τέσσερις μήνες λέμε στον ΣΥΡΙΖΑ 'καταστρέφεις τη χώρα'. Εμείς που του τα λέμε αυτά, θα του πούμε αύριο το πρωί 'τώρα, δεν ψηφίζουμε';».
Ερωτηθείς για την προσωπική του στάση στην ψηφοφορία, απάντησε: «Είναι πολύ σοβαρό θέμα αυτό, θα το σκεφτώ. Μέσα σ’ ένα κόμμα, η πλειοψηφία το δεσμεύει. Εάν η ΝΔ αποφασίσει να πάψει να είναι η ΝΔ, να πάψει να είναι το μεγάλο ευρωπαϊκό κόμμα και να γίνει μια μικρή ξενοφοβική παράταξη, είναι ένα μεγάλο θέμα, το οποίο πρέπει να το δούμε. Δεν είμαι έτοιμος να σας πω, είναι υπαρξιακό ζήτημα πάντως, δεν είναι απλό. Αλλά δεν πιστεύω με κανένα τρόπο πως ο πρόεδρος της ΝΔ θα πει να μην ψηφίσουμε».
Τέλος, σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον της ΝΔ, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Η ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν είναι γοητευτική. Εάν δεν μπορέσει ν' αλλάξει συνολικά τον τρόπο που απευθύνεται στην κοινωνία και δεν μπορέσει να κάνει την αυτοκριτική της, αλλά μένει πεισματικά προσδεδεμένη στο ότι εμείς είχαμε δίκιο, 'άντε να κάναμε κανένα λάθος επικοινωνίας, αλλά όλα τ' άλλα τα κάναμε άριστα', δεν θα δούμε προκοπή. Δύσκολα θα υπάρξει μια τέτοια λογική. Για την αλλαγή ηγεσίας, εξαρτάται από τη φυσιογνωμία, εάν το κόμμα έχει μια πολύ συγκεκριμένη φυσιογνωμία, γιατί να χρειαστεί αλλαγή ηγεσίας;».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου