Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Προσοχή, να μην πάει η Ελλάδα στα «βράχια»!


 ELLADA12_457122339
Το καθεστώς των ντόπιων και ξένων ολιγαρχών – νταβατζήδων, μας τρομοκρατεί συνεχώς πως αν δεν υπογράψουμε αυτά που διατάζουν οι δανειστές, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει και θα πάει στα «βράχια». Μην ανησυχείτε και μην μασάτε, η Ελλάδα δεν πρόκειται ποτέ να χρεοκοπήσει.
Και δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει, για τον απλούστατο λόγο, ότι έχει ήδη χρεοκοπήσει από το 2010. Επομένως, ο χρεοκοπημένος δεν χρεοκοπεί. Μόνο να διασωθεί μπορεί, αν φυσικά το θέλει και έχει τη δύναμη να το επιτύχει.

Τι σημαίνει λοιπόν ότι η Ελλάδα θα πάει στα «βράχια»; Σίγουρα σημαίνει ότι θα απαγκιστρωθεί από τα νύχια των δανειστών και θα ανακτήσει την εθνική της κυριαρχία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συνέχεια. Και αυτή η συνέχεια εξαρτάται αποκλειστικά από το κατά πόσο είμαστε ικανοί εμείς οι πολίτες ή έστω έχουμε την κατάλληλη ηγεσία για να χειριστούμε αυτή τη νέα κατάσταση.
Αν δεν είμαστε ικανοί ή έστω δεν έχουμε την κατάλληλη ηγεσία, αυτά θα είναι τα πραγματικά «βράχια». Αν είναι έτσι, τότε καλύτερα να μείνουμε στην κηδεμονία των δανειστών, μέχρι να τα χάσουμε όλα.


[hassapis-peter.blogspot.gr]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου