Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Τα «σκοτσέζικα ντους» των δανειστών για τη συμφωνία

βαβελ
Μισογκρεμισμένη Βαβυλωνία μοιάζει αυτές τις δραματικές ημέρες η Ελλάδα με τους πολίτες της σε νευρική κρίση, βαλλόμενοι πανταχόθεν από αντιφατικές πληροφορίες και διαρροές για την μακρόχρονη διαπραγμάτευση από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθεί το μέλλον της χώρας και οι ζωές των παιδιών της.


Αυτές τις κρίσιμες ώρες πορευόμαστε χαμένοι στο χάος και στη σύγχυση των αντικρουόμενων δηλώσεων που εκπορεύονται τόσο από τα κέντρα αποφάσεων στο εξωτερικό, όσο και από το Μέγαρο Μαξίμου όπου επικρατεί ένα πρωτοφανές αλαλούμ με τις απανωτές και εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθετήσεις των στελεχών της κυβέρνησης που κρατούν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας.

Μόλις χθες μας έλεγαν ότι επιτέλους η συμφωνία ύστερα από τέσσερις μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων είναι θέμα ημερών, αλλά ξαφνικά, λίγες ώρες μετά μας προέκυψε προθεσμία έως το τέλος του μήνα.

Μόλις πριν από λίγο κυβερνητικές πηγές, έκαναν λόγο για «ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας». Πρόσθεταν μάλιστα ότι «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία».

Αντιθέτως, κύκλοι της Κομισιόν διέψευδαν το θετικό κλίμα που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση και χαρακτήριζαν τα περί «ξαφνικής, θετικής αλλαγής» ως ευχολόγιο.

Την ίδια στιγμή από την άλλη πλευρά, από τα κέντρα λήψης αποφάσεων του εξωτερικού πάνω που πάμε να αναθαρρήσουμε, μας καθηλώνουν με τελεσίγραφα και απειλές Grexit.

Κάποιος όμως, θα πρέπει να δώσει τέλος σε αυτό τον πόλεμο νεύρων και υπεύθυνα χείλη να πουν στους πολίτες της χώρας τι πρόκειται να συμβεί όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Ο Ελληνικός λαός μετά τόσα χρόνια θυσιών έχει μάθει να παλεύει όσο σκληρή κι αν είναι η αλήθεια.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου