Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP


Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΎΣΕΙΣ ΣΤΟ BRUSSELS GROUP

Με συγκρατημένη αισιοδοξία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς, συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group με στόχο την επίτευξη συμφωνίας μέσα στον Μάιο.
Πηγές από το Μαξίμου κάνουν λόγο για επαφές του Πρωθυπουργού με Ευρωπαίους αξιωματούχους, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία στην προσπάθεια να αρθούν οι οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΔΝΤ φαίνεται να επαναφέρει στην συζήτηση το θέμα της 5ης αξιολόγησης και να ζητάει ομαδικές απολύσεις και μη επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, με την κυβέρνηση να παρουσιάζεται αμετάκλητη ως προς τις κόκκινες γραμμές της, αρνούμενη να υιοθετήσει τις αιτιάσεις του ΔΝΤ. Μάλιστα, παρουσίασε στοιχεία,κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων, τα οποία αποδεικνύουν ότι οι συλλογικές συμβάσεις τηρούνται σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης και λειτουργούν υπέρ της ανάπτυξης. Κυβερνητικές πηγές τονίζουν ότι πρώτα θα υπάρξει μια συμφωνία για χρηματοδότηση και μετά θα εισαχθεί το πολυνομοσχέδιο στην Βουλή προς ψήφιση, ενώ η κυβέρνηση δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο σε προφορικές δεσμεύσεις των δανειστών.
Με ανάρτησή του στο twitter, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι παραμένει υπουργός Οικονομικών και διαπραγματευτής της Ελλάδας στο Eurogroup, παρά τις φήμες που βασίζονται σε ευσεβείς πόθους. Στο ίδιο tweet, ο Γιάννης Βαρουφάκης ευχαρίστησε τον οικονομολόγο Μοχάμεντ Ελ Ερίαν, ο οποίος, σε άρθρο του στο Bloomberg, είχε αναφερθεί με πολύ καλά λόγια για τον Έλληνα υπουργό, χαρακτηρίζοντάς τον “ανάσα φρέσκου αέρα” που αξίζει να ακουστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου