Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΑΜΜΟΣ ΤΟ MEGA! Ο βρόχος των δανείων και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου

bobolas_bardinogiannis_psixaris1
Σε πολύ δύσκολα έως και αχαρτογράφητα νερά, οικονομικά μιλώντας, βρίσκεται το Mega καθώς φαίνεται να έχει επιλέξει να πληρώσει τη μισθοδοσία και όχι τη δόση στις τράπεζες που χρωστά. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως δεν πλήρωσε ούτε τη δόση του Δεκεμβρίου του 2014, ούτε αυτή του Μαρτίου του 2015. Αυτό σημαίνει πως στο τέλος Ιουνίου πρέπει να καταβάλει 11.760.000 ευρώ. 


Η πρώτη δόση ήταν 5.880.00ο ευρώ, αυτή του περασμένου Δεκεμβρίου.

Οι τράπεζες με τις οποίες έχει επαφές η διοίκηση του τηλεοπτικού σταθμού, δηλδή οι Alpha, η Εθνική, η Πειραιώς και η Eurobank, δέχτηκαν για δεύτερη φορά τη μετάθεση της δόσης από τις 28 Δεκεμβρίου και τώρα επιβάλλεται να τακτοποιηθούν στις 30 Ιουνίου.

Όμως το κακό πάει ακόμα πιο πίσω, καθώς το κανάλι δεν ήταν συνεπές ούτε στην καταβολή παλαιοτέρων δόσεων από το δάνειο του 2009, ύψους 50 εκατ. ευρώ. Τότε υπήρξε συμβιβαστική λύση. Να λάβει νέο ομολογιακό δάνειο ύψους 90 εκατ. ευρώ, όπως και έγινε στα τέλη του 2012.

Φημολογείται μάλιστα πως υπάρχει και διάσταση απόψεων, με τους μετόχους να εμφανίζονται καθησυχαστικοί, την ίδια ώρα που οι οικονομικοί διευθυντές μοιάζουν να έχουν…πελαγώσει. Για πρώτη φορά ένας από τους πέντε μετόχους, ιδρυτικούς μετόχους, δηλώνει πως δεν θα συμμετάσχει σε αύξηση κεφαλαίου.

Ο «Πήγασος» αρνείται να ασκήσει έστω μερικά από τα δικαιώματα του και λέει «όχι» στην καταβολή χρήματος. Αφήνει πάντως ανοιχτό ένα παράθυρο.

Ο ΔΟΛ λέει καταρχήν ναι, στην αύξηση κεφαλαίου, εάν όμως αλλάξουν οι εξωτερικές συνθήκες.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης θα λάβει μέρος στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Πάντως, και να βρεθούν τα περίπου 15 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν η μία εκ των δόσεων αλλά και κάποιες υποχρεώσεις του καναλιού, αυτό δεν σημαίνει πως λύθηκε το πρόβλημα, αφού μέσα στο 2015 πρέπει να καταβληθούν άλλα 20,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες και άλλα 68,6 εκατ. ευρώ το επόμενο διάστημα.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου