Κυριακή 24 Μαΐου 2015

Ο πόλεμος του «νότιου διαδρόμου» φυσικού αερίου εναντίον του αγωγού «Turk Stream»

Ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου του αγωγού «Turk Stream», σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους . Πιθανολογείται ότι ο αγωγός αυτός...

gas

Ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου του αγωγού «Turk Stream», σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους . Πιθανολογείται ότι ο αγωγός αυτός θα πάρει αργά η γρήγορα τον «δρόμο» του «South Stream».


Μόλις χθες στις 22 Μαΐου  2015, ημέρα  Παρασκευή,  κατά την διάρκεια της  συνόδου  κορυφής της ΕΕ  στη Ρίγα, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ η κατασκευή  του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου, που θα συνδέει την ΕΕ με  περιοχή της Κασπίας, παρακάμπτοντας τη Ρωσία, αναφέρει ο ρωσικός τύπος .

Η έναρξη λειτουργίας του αγωγού του αγωγού «Turk Stream» είναι πιθανό ότι αναμένεται μετά το 2017», είπε σε μια συνέντευξη  του στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax,  ο Τούρκος πρεσβευτής στη Μόσχα Umit Yardym.

«Ίσως σήμερα να μην είναι  σωστό να ορίσουμε  ημερομηνίες έναρξης  του αγωγού, συγκεκριμένα το 2016 ή το 2017»,  είπε ο Τούρκος πρέσβης.

Τόνισε  επίσης ότι η Τουρκία και η Ρωσία « δεν έχουν φτάσει στο στάδιο του σχεδιασμού που αφορά την έναρξη λειτουργία τους αγωγού».

«Κατά τη γνώμη μου, εάν είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε  το έργο αυτό, θα είναι μια μεγάλη νίκη για την Τουρκία και την Ρωσία»,  δήλωσε ο Yardym, προσθέτοντας ότι οι επαφές μεταξύ των δύο χωρών για το θέμα αυτό συνεχίζονται. Για να το λέει  αυτό ο Τούρκος  αξιωματούχος, «κάτι ξέρει» παραπάνω ..

Προς το παρόν, μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας  έχει υπογραφεί μια δεσμευτική συμφωνία σχετικά με αυτό το έργο, αλλά η επιθυμία και η πρόθεση για την υλοποίηση του έργου του αγωγού φυσικού αερίου «Turk Stream»  υπάρχει και από τις δύο πλευρές»,  εξήγησε ο πρέσβης . Δεν μας τα λέει καλά ο Πρέσβης.

Πρόσφατα , ο επικεφαλής της Gazprom Αλεξέι Μίλερ, δήλωσε ότι οι προμήθειες φυσικού αερίου προς την Τουρκία μέσω του αγωγού αυτού  θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο  του 2016.

Η ανάλυση από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, δείχνει ότι το «μεγάλο παιχνίδι» των ΗΠΑ εναντίον της Ρωσίας αφορά αυτό ακριβώς το σχέδιο . Την μη κατασκευή δηλαδή του αγωγού «Turk Stream»,   και την κατασκευή  του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου. Σε αυτόν το τεράστιας σημασίας «πόλεμο» όλοι οι «ενδιάμεσοι» θεωρούνται απλά « παράπλευρες απώλειες».  Για αυτό υπάρχει αναταραχή σε Βαλκάνια, ανατολική Ευρώπη και Ουκρανία.




pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου