Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Λαφαζάνης: Άθλια μακιαβελική τακτική από τους θεσμούς

Ο υπουργός Ανάπτυξης Παναγιώτης Λαφαζάνης
Στην άθλια μακιαβελική τακτική που ακολουθούν οι θεσμοί, με την σύντμηση των δόσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και η παραπομπή τους για αποπληρωμή στο τέλος του μήνα σε συνδυασμό με το αδίστακτο πρόσωπο που επιδεικνύουν στη διαπραγμάτευση, αναφέρθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. 


Ο κ. Λαφαζάνης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Αγορά», τόνισε μάλιστα ότι «η κυβέρνηση οφείλει να περάσει στην αντεπίθεση» και σημείωσε ότι «οι λεγόμενοι εταίροι από την αρχή το μόνο που επιδιώκουν είναι τη γενική κοινωνική κατεδάφιση στη χώρα και τον εξευτελισμό της κυβέρνησης, με την αποδοχή από μέρους της πλήθους σκληρών αντιλαϊκών μέτρων και τον ενταφιασμό του προγράμματός της».

Παράλληλα, υποστήριξε ότι «κάθε υποχώρηση που κάνει η κυβέρνηση και έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, σε αντίθεση με τις προγραμματικές μας εξαγγελίες, αντί να φέρνει πιο κοντά μια συμφωνία, ανοίγει την όρεξη στους «θεσμούς» για να ζητάνε ακόμα περισσότερα αντικοινωνικά μέτρα και να σφίγγουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό της χώρας».

Επίσης, τόνισε ότι «η κυβέρνηση διαθέτει σαφή λαϊκή εντολή να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό της πρόγραμμα με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα και με κάθε δυνατή εναλλακτική λύση. Και αυτή η λαϊκή εντολή συνεχώς διευρύνεται σε βάρος της εγχώριας "πέμπτης φάλαγγας". Όσο καθυστερεί η κυβέρνηση να λάβει ρηξικέλευθες αποφάσεις τόσο θα κερδίζει έδαφος η σύγχυση στο λαό και θα ενθαρρύνονται οι πιστωτές».

Συγχρόνως, ξεκαθάρισε ότι «η ΔΕΗ δεν τεμαχίζεται και δεν πωλείται, παρά μόνο ανασυγκροτείται ως μεγάλη αδιαπραγμάτευτα δημόσια επιχείρηση» και πρόσθεσε πως «η χώρα δεν πρέπει να προχωρήσει σε εκποιήσεις στρατηγικών επιχειρήσεων και στρατηγικών ακινήτων-φιλέτων». «Το θέμα είναι να μην κάνει "πίσω" η πατρίδα μας και οι ιδιωτικοποιήσεις μάς πάνε πίσω» συμπλήρωσε.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο ελληνορωσικής συμφωνίας για έναν «ελληνικό αγωγό», σημειώνει ότι κατά τη διάρκεια του Οικονομικού Φόρουμ στην Αγ. Πετρούπολη στις 18-20 Ιουνίου -όπου θα παραστεί μεγάλη κυβερνητική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον πρωθυπουργό- μπορεί να υπάρξει τελική συμφωνία για τον ρωσικό αγωγό και να επισημοποιηθεί και η ένταξη της Ελλάδας ως μέλους της νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας των BRICS (Ρωσία, Κίνα, Ινδία, Βραζιλία, Νοτ. Αφρική).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου