Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πανικόβλητα τελεσίγραφα στέλνουν οι πιστωτές

ΜΕΡΚΕΛ-ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΣΟΙΜΠΛΕ
Ιταμά τελεσίγραφα στέλνουν προς την ελληνική κυβέρνηση οι πιστωτές, αξιώνοντας την άνευ όρων παράδοσή της εντός των επόμενων δύο ημερών, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσαν ελληνικά και ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.


Πιο συγκεκριμένα, στο πρόσωπο των ηγετών των επτά ισχυρότερων καπιταλιστικών οικονομιών του κόσμου (G7), ο διεθνής ιμπεριαλισμός, με φανερά τα σημάδια της αμηχανίας αλλά και του πανικού, άσκησε πρωτοφανούς ωμότητας πιέσεις προς χώρα, προκειμένου να συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις και να δεχτεί μια επώδυνη συμφωνία η οποία θα προβλέπει νεοφιλελεύθερα μέτρα εξόντωσης του ελληνικού λαού και λεηλασίας του τόπου.

Ως «λαγός» των συντονισμένων πιέσεων και εκβιασμών των πιστωτών παρουσιάστηκε ο «σοσιαλιστής» Γάλλος Πρόεδρος Φρ. Ολάντ, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να διεξαχθούν τεχνικές συνομιλίες «γρήγορα, τις επόμενες ώρες ή μέρες»  για να γεφυρωθούν οι  θέσεις και να αντικατασταθούν οι  προτάσεις που η Ελλάδα δεν μπορεί να αποδεχθεί με εναλλακτικά μέτρα, πριν τηνσύνοδο κορυφής Ε.Ε. – Λατινικής Αμερικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (10/6) στις Βρυξέλλες.

Απόλυτη ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει μέτρα νεοφιλελεύθερων απορρυθμίσεων εμφανίστηκε η Άγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος της συνόδου των G7. Και η ίδια πρόσθεσε επίσης πως δεν υπάρχει πλέον πολύς χρόνος και ότι «κάθε μέρα μετράει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπ. Ομπάμα, που υπέδειξε κι αυτός στην Ελλάδα ότι οι μεταρρυθμίσεις – απορρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές είναι μονόδρομος. Στην ίδια συνέντευξη τύπου της Συνόδου των G7 δήλωσε χαρακτηριστικά:  «Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί ένας δρόμος ο οποίος θα επιτρέπει στην Ελλάδα να εφαρμόσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και να επιστρέψει στην ανάπτυξη, σε μια ισχυρή, σταθερή, αναπτυσσόμενη Ευρωζώνη».

Τα τελεσίγραφα, πάντως, αυτά δεν μπορούν να κρύψουν και τις έντονες ανησυχίες των ευρωατλαντικών κυρίαρχων κύκλων για σαφώς μεγαλύτερες συνέπειες που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στο ενδεχόμενο που η ελληνική κυβέρνηση δεν δεχτεί να ενδώσει στα τελεσίγραφα που εκτοξεύουν οι δανειστές. Ενδεικτικές σε αυτό το κλίμα είναι οι δηλώσεις του Γάλλου Υπουργού Οικονομικών Μισέλ Σαπέν, ο οποίος, ξορκίζοντας με εναν ιδιότυπο τρόπο αυτούς τους προβληματισμούς, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «δεν θα ήταν τραγωδία για εμάς, αν η Ελλάδα εγκατέλειπε το ευρώ». Με αυτό τον τρόπο επεδίωξε να υποβαθμίσει τις οικονομικές συνέπειες ενός «Grexit», ωστόσο παραδέχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα αποτελούσε πλήγμα για το σύνολο της ΕΕ.

Οι πιστωτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να συναινέσει σε μια συμφωνία που θα περιέχει μέτρα λιτότητας, νεοφιλελεύθερες απορρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις και δεν θα προβλέπει τη βαθιά διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την αύξηση της ρευστότητας που έχει ανάγκη η χώρα για να ορθοποδήσει η οικονομία της.

Όσο κι αν κάποιοι εγχώριοι και ξένοι καλοθελητές επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον ελληνικό λαό, επισείοντας κατακλυσμούς και ποικιλώνυμες καταστροφές στην περίπτωση αμφισβήτησης των θέσφατων του ευρωζωνικού οικοδομήματος, η πραγματικότητα είναι ότι η χώρα μας διαθέτει πολλές βιώσιμες εναλλακτικές λύσεις, οι οποίες παρά τις προσωρινές δυσκολίες, μπορούν να δώσουν θετική διέξοδο για τον ελληνικό λαό και τον τόπο.



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου