Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΥΣΦΙΞΗΣ ΤΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Εμφάνιση DSC01226.jpg
Σήμερα ο Ρωσικός λαός εορτάζει την ημέρα νίκης κατά του Φασισμού και του Ναζισμού με την δέουσα λαμπρότητα και απόδοση τιμών στους ήρωες της. Μέσα στα πλαίσια αυτού του εορτασμού η Ρωσική προξενική αρχή της Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδήλωση τιμής στους αγωνιστές της, με καλεσμένους πολιτικούς και παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.
Είχα την τιμή και την χαρά κατόπιν προσκλήσεως του Επιτίμου προξένου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη να παρευρεθώ στην εν λόγω εκδήλωση.  Για εμένα ήταν μεγάλη τιμή και χαρά ως αναγνώριση των προσπαθειών μου στα πλαίσια της Ελληνορωσικής Προσέγγισης.
Στο περιθώριο της εκδήλωσης είχα την δυνατότητα να συνομιλήσω με τον κύριο Ποπόφ και να του μεταφέρω την επιθυμία όλων των Εβριτών για την παρουσία τους στη περιοχή.
Του μετέφερα  την πρόσφατη κοινοβουλευτική μας παρέμβαση σχετικά με το υπό σύσταση Ρωσικό Υποπροξενείο της Αλεξανδρούπολης και την δέσμευση από πλευράς μας για άμεση λειτουργία αυτού.
Επίσης συζητηθήκανε θέματα που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα Ρωσικών συμφερόντων στην περιοχή και την επικείμενη υπό ίδρυση υποκαταστήματος Τράπεζας  το οποίο θεωρούμε πως θα δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις της περιοχής μας λόγω των δυσμενών συνθηκών του Ελληνικού Τραπεζικού συστήματος. Από πλευράς Ρώσου προξένου μας μεταφέρθηκε τον έκδηλο ενδιαφέρον Ρωσικών επενδύσεων στην περιοχή και στις οποίες δεσμευτήκαμε πως θα συνδράμουμε προς την επίτευξη τους.
Επίσης συζητηθήκανε θέματα που αφορούν την δραστηριότητα του λιμένα της Αλεξανδρούπολης αλλά και η σημαντικότητα της περιοχής για τα Ρωσικά συμφέροντα.
Η κατάληξη της συζητήσεως είχε ως δέσμευση και των δυο πλευρών πως η επόμενη συνάντηση θα γίνει μέσα στα πλαίσια των εγκαινίων του Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη.
Χρόνια πολλά Ρωσία, χρόνια φιλίας και συνεργασίας.
 
ΛΕΛΙΑΤΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΕΒΡΟΥ
ΜΕΛΟΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου