Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Πανικόβλητοι οι συστημικοί καναλάρχες! Θράσος απύθμενο προ του ΤΕΛΟΥΣ τους

Πανικόβλητοι οι συστημικοί καναλάρχες! Θράσος απύθμενο προ του ΤΕΛΟΥΣ τους
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ξεκαθάρισε από την πρώτη στιγμή ότι θα δώσει μάχη μέχρις εσχάτων με τη διαπλοκή. Οι καναλάρχες, ήδη, ιδρώνουν και αντιδρούν σπασμωδικά. Είναι γιατί εκτιμούν ότι ήρθε το τέλος της παντοκρατορίας τους. Καλά εκτιμούν....
Παράλληλα με τη μεγάλη μάχη της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, η ελληνική κυβέρνηση παλεύει καθημερινά να βάλει οριστικά τέλος στο βρώμικο σύστημα διαπλοκής στο εσωτερικό της χώρας. Έχοντας ως γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και όχι των μεγαλοκαναλαρχών ή/και μεγαλοεργολάβων!


Ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς ήταν σαφής: "Θα μπει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο της χώρας και τα κανάλια θα πληρώσουν (αναδρομικά) όλα όσα - σκανδαλωδώς - δεν απέδιδαν στο ελληνικό δημόσιο επί σειρά ετών υπό την ανοχή των μνημονιακών κυβερνήσεων".

Η εφαρμογή των νόμων, όμως, φαίνεται πως ενοχλεί τους καναλάρχες. Λογικό, όταν έχεις μάθει να διαπλέκεσαι με το κράτος, να βάζεις πλάτη στις μνημονιακές πολιτικές, να τρομοκρατείς τον ελληνικό λαό εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των δανειστών με αντάλλαγμα το δικαίωμα να φέρεσαι ως εγχώριος τσιφλικάς, που δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν.

Βλέποντας ότι τα χρόνια αυτής της ασυδοσίας έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών αντιδρούν ως κακομαθημένα παιδιά που έχασαν το παιχνίδι τους. Και έχουν δίκιο. Game over...

Απολύτως ενδεικτική και η τελευταία απειλή, που εκτόξευσαν δημοσίως προς την κυβέρνηση, ότι δεν πρόκειται να κατέβουν στο νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, σαμποτάροντας την επιχείρηση "κάθαρση" της κυβέρνησης.

Είναι αποφασισμένοι, λέει, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων καναλιών να φτάσουν μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Αναφαίρετο δικαίωμα τους, να προσφύγουν όπου θέλουν. Μάλιστα, Το ΧΩΝΙ τους προτείνει να πάνε απευθείας στον θείο Σόιμπλε. Ούτως ή άλλως, έχουν απευθείας σύνδεση με το γραφείο του. Και να του ζητήσουν να κάνει... ντα τον Τσίπρα. (Προφανώς, δεν έχουν καταλάβει ακόμη τίποτα οι καημένοι....)

Αλλά το καλύτερο είναι το αμέσως επόμενο επιχείρημά τους. Οτι αν κλείσουν οι σταθμοί τους, λέει, θα μείνουν άνεργοι οι δημοσιογράφοι τους!

Τα κανάλια που με λύσσα στήριζαν τις εκ Βερολίνου προερχόμενες εντολές για μαζικές σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα απαιτούν να συνεχίσουν να λειτουργούν επειδή -λέει- ΤΩΡΑ νοιάζονται για τους εργαζομένους τους. Τι καλοί άνθρωποι...

Η κυβέρνηση τους αντιτείνει ότι στο νέο τοπίο θα εξασφαλισθούν οι θέσεις εργασίας των δημοσιογράφων και των τεχνικών της τηλεόρασης, δεδομένου ότι θα απαιτείται αφενός οικονομική εξυγίανση των καναλιών (άρα, θα εκλείψουν οι αιτίες περικοπών) αφετέρου εξασφάλιση συγκεκριμένου αριθμού θέσεων εργασίας σε κάθε ΜΜΕ.

Εκεί, όμως, που πραγματικά η πλούσια ελληνική γλώσσα μοιάζει φτωχή για να περιγράψει την κατρακύλα της επιχειρηματολογίας των καναλαρχών είναι ότι θέτουν και θέμα πλουραλισμού και δημοκρατίας.

Αν κλείσουν, λέει, θα ανοίξουν... ΕΡΤ ιδιωτικού δικαίου και θα έχει χαθεί η πολυφωνία στην ελληνική τηλεόραση. Τόσο λατρεύουν τη πολυφωνία οι καναλάρχες, που ακόμη και σήμερα δίνουν λυσσαλέο αγώνα κατά της ελληνικής κυβέρνησης.

Και γιατί να μην έρθουν νέοι "παίκτες" στο προσκήνιο, οι οποίοι θα στήσουν νέους, υγιείς τηλεοπτικούς σταθμούς; Που είναι γραμμένο ότι μετά τον Μπάμπη έρχεται το χάος; Από πότε ακριβώς ισχύει το "Πρετεντέρης ή θάνατος;" Γελάει ο κόσμος...

Ξεχνούν, πάντως, και προφανώς όχι τυχαία οι κύκλοι των μεγαλοκάναλων να σχολιάσουν τις σκανδαλώδεις δανειοδοτήσεις των επιχειρήσεων τους. Ευτυχώς, τρέχει ήδη η σχετική δικαστική έρευνα και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να μάθουμε τα αποτελέσματά της.

Και δεν ντρέπονται - ποιος έχασε τη ντροπή για να τη βρουν οι μνημονιακοί επικοινωνιακοί διαπλεκόμενοι... - που αντί να σκύψουν το κεφάλι και να δώσουν στο ελληνικό δημόσιο τα λεφτά που χρωστάνε αναδρομικά για τα τέλη χρήσης συχνοτήτων από το 2011 έως το 2014, προσπαθούν να αποφύγουν να δώσουν τα χρωστούμενα τους μέσω των δικαστικών αιθουσών!

Αν κάποιος είχε καφετέρια και δεν πλήρωνε στο δήμο το δικαίωμα χρήσης των τραπεζιών της αυλής, θα είχε δει το μαγαζί του απλώς να κλείνει. Αυτός, όμως, δεν είχε τις πλάτες του Παπανδρέου και του Σαμαρά.

Και σίγουρα δεν θα είχε το ΘΡΑΣΟΣ των μεγαλοκαναλαρχών. Θράσος, που ο πανικός έχει πολλαπλασιάσει. Δυστυχώς, για αυτούς, η Ελλάδα από τις 25 Ιανουαρίου και μετά δεν είναι πια η ίδια. Και σύντομα, αυτό θα το καταλαβαίνει κανείς και μέσω του... ζάπινγκ!


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου