Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Ελλάδα


Οι κρίσιμες ημερομηνίες για την Ελλάδα
Μετά το ρήγμα των Βρυξελλών οι συνομιλίες της Αθήνας με τους δανειστές βρίσκονται πάλι σε κρίσιμη φάση με τη λύση να παίρνει... άλλη μια παράταση για τις 18 Ιουνίου, ημέρα που συνεδριάζει το Eurogroup.

 Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η συνεδρίαση του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), ώστε αν υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, οι ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης θα ανοίξουν τη στρόφιγγα με απόφαση για την εκταμίευση των χρημάτων προς την Ελλάδα.
H συνεδρίαση αναμένεται να ξεκινήσει το μεσημέρι ενώ θα ακολουθήσει όπως είθισται συνέντευξη Τύπου του επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ και του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Την ίδια ημέρα την Πέμπτη η Γερμανίδα καγκελάριος Αγγελα Μέρκελ συγκαλεί το γερμανικό κοινοβούλιο για την Ελλάδα.
Eν τω μεταξύ χθες την πεποίθηση ότι θα επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και πρόσθεσε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ συμφώνησαν να κάνουν τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Προειδοποίησε δε ότι ένα Grexit θα ήταν καταστροφικό και για τις δύο πλευρές και απηύθυνε έκκληση στον Αλέξη Τσίπρα «να πιάσει το χέρι που του απλώνει η Ευρώπη».
Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και σας λέω ότι θα υπάρξει συμβιβασμός διότι είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί. Το Grexit θα ήταν πάρα πολύ κακό και για τις δύο πλευρές. Είναι λάθος η άποψη ότι η Ελλάδα θα γινόταν πιο ανταγωνιστική εκτός Ευρωζώνης. Αντιθέτως, θα υπέφερε πάρα πολύ, είπε ο Μάρτιν Σουλτς.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου