Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Ρήτρα χρέους για τη συμφωνία

Ρήτρα χρέους για τη συμφωνία
Στην πολιτική βούληση της ευρωπαϊκής ηγεσίας και των δανειστών εναπόκειται η επιτυχής έκβαση της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα, καθώς καθίσταται πλέον φανερό ότι υπάρχουν το "κοινό έδαφος" αλλά και οι λύσεις για να διευθετηθεί οριστικά το ελληνικό ζήτημα κατά τρόπο που θα ανταποκρίνεται στις δύο προϋποθέσεις που είχαν τεθεί την 20ή Φεβρουαρίου: τον σεβασμό των κανόνων στην Ε.Ε., αλλά και τον σεβασμό στη λαϊκή εντολή προς την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τη χθεσινή συνάντηση στις Βρυξέλλες του Ν. Παππά και του Ευκλ. Τσακαλώτου με τον Π. Μοσκοβισί υπήρξε, σύμφωνα με πληροφορίες, προσέγγιση επί των διαφορών που εμφανίζονταν τις τελευταίες ημέρες τόσο ως προς τις "μεταρρυθμίσεις" όσο και ως προς το δημοσιονομικό κενό για την περίοδο 2015-16. Επίσης ο επίτροπος Οικονομικών εμφανίστηκε ανοιχτός στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να ενταχθεί στη συμφωνία η δέσμευση για την επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος, κάτι το οποίο η Αθήνα όχι μόνο θέτει ως όρο για συμφωνία, αλλά έχει επεξεργαστεί και συγκεκριμένο σχέδιο.
* Εντατικές διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες για γεφύρωση των πολιτικών διαφορών στη νέα τριμερή Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ αύριο στη σύνοδο κορυφής


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου