Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Bloomberg: Εξετάζεται ανακούφιση του ελληνικού χρέους

Bloomberg: Εξετάζεται ανακούφιση του ελληνικού χρέους
Την εξέταση για μια νέα δέσμευση ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους κάνουν ηγέτες των χωρών της Ευρωζώνης, όπως μεταφέρει το πρακτορείο Bloomberg.
Αυτό αναφέρουν στο πρακτορείο αξιωματούχοι που γνωρίζουν πολύ καλά τις συζητήσεις για το ελληνικό ζήτημα. Πιο συγκεκριμένα, η Γαλλία θέλει οι ρυθμίσεις για μια διάσωση να είναι μέρος κάποιας συμφωνίας για το πώς θα γίνει η διαχείριση του τρέχοντος προγράμματος, αναφέρει ένας αξιωματούχος στο Bloomberg. Η Γαλλία θα ήταν ανοιχτή σε μια δέσμευση να εξετάσει την αναδιαμόρφωση του χρέους στο μέλλον σαν ένα στοιχείο μιας τέτοιας συμφωνίας, προσθέτει ο αξιωματούχος.

Κάποιο είδος ανακούφισης χρεών αναμένεται να αναφερθεί στη ανακοίνωση στην οποία θα καταλήξουν οι ηγέτες στη σύνοδο της Δευτέρας, δήλωσε ένας δεύτερος αξιωματούχος. Η Ελλάδα θα επιμείνει στο στοιχείο της ελάφρυνσης σε οποιαδήποτε συμφωνία, ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.
Την ίδια στιγμή, ο αξιωματούχος σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ανοιχτή να εξετάσει οποιοδήποτε είδος ρύθμισης του χρέους.
Πριν την έναρξη της Συνόδου Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εξέταζαν δύο εκδοχές για μια πιθανή κατάσταση, μια στην περίπτωση που οι συνομιλίες σημείωναν πρόοδο και μία για το ενδεχόμενο ενός αδιεξόδου, σύμφωνα με άλλο αξιωματούχο. Με βάση τις συνομιλίες της Δευτέρας, δεν φαίνεται να χρειάζεται η δήλωση για το αδιέξοδο, αναφέρει ο ίδιος.



Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου