Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Kαι βγαίνουν και μιλάνε...Ποινική δίωξη στο MEGA γιατί για χρόνια έκλεβε το ρολόι της ΔΕΗ....

Έπειτα από πολλούς μήνες που η υπόθεση ρευματοκλοπής από το MEGA με το «πειραγμένο» ρολόι του έγινε γνωστή, κατόπιν σχετικής ερώτησης της βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ραχήλ Μακρή τον περασμένο Ιούλιο, αλλά και των αποκαλυπτικών ρεπορτάζ από το koutipandoras.gr, ασκήθηκε ποινική δίωξη στο «Μεγάλο Κανάλι».
Συγκεκριμένα, όπως ενημέρωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκος Παρασκευόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που είχαν καταθέσει οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Παναγούλης και Ραχήλ Μακρή, η αρμόδια Εισαγγελία άσκησε δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος κατ’εξακολούθηση, μετά τη διαπίστωση ότι είχε παραβιαστεί η παροχή της Τηλέτυπος MEGA AE.
Όπως αναφέρεται στα στοιχεία που προσκόμμισε ο υπουργός μέσω εγγράφου στη Βουλή, το «πειραγμένο» ρολόι του MEGA έγραφε.........μικρότερη κατανάλωση.
Σημειώνεται ότι την υπόθεση είχε «σηκώσει»πρώτο το koutipandoras.gr το οποίο και είχε αποκαλύψει το σχετικό έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με το οποίο σε έλεγχο που έγινε στο πάρκο κεραιών στον Υμηττό, διαπιστώθηκε ότι η συγκεκριμένη παροχή είχε παραβιαστεί με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας αλλά ποσοστό αυτής.
Ο κ. Παρασκευόπουλος, στην απάντησή του προς τους βουλευτές, αναφέρει ότι η ρώτηση που είχε απευθύνει η Ραχήλ Μακρή στη Βουλή τον περασμένο Ιούλιο (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), διαβιβάστηκε στις 23.7. 2014 από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως ποινική δικογραφία, η οποία χρεώθηκε σε Εισαγγελέα και την 10.10.2014 διαβιβάστηκε στο 2ο Πταισματοδίκη Αθηνών για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Μετά το πέρας αυτής, η δικογραφία επεστράφη στην ως άνω Εισαγγελία και την 2.12.2014, αφού έλαβε ειδικό αριθμό, χρεώθηκε σε Εισαγγελέα ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη, κατά ενός προσώπου για την αξιόποινη πράξη της κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος κατ΄ εξακολούθηση και η εν λόγω υπόθεση διαβιβάστηκε την 16.2.2015 στο Τμήμα Κατηγορητηρίων προκειμένου να εισαχθεί στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
Η ΔΕΗ και τα... προσωπικά δεδομένα
Σε απάντησή της μέσω του αρμόδιου υπουργείου Περιβάλλοντος η ΔΕΗ δήλωνε τότε αναρμόδια να απαντήσει επικαλούμενη προσωπικών δεδομένων.
Έχει ενδιαφέρον αυτό, καθώς και στην περίπτωση του μισού περίπου εκατομμυρίου ευρώ χρέους της ΝΔ προς της ΔΕΗ, αρχικώς είχε επικαλεστεί προσωπικά δεδομένα. Μόνο έπειτα από την πίεση των επαναλαμβανομένων ρεπορτάζ του HOTDOC και του koutipandoras.gr, παραδέχτηκε τελικά ότι η ΝΔ έχει οφειλές πολλών χιλιάδων ευρώ.
Η ΔΕΗ ανέφερε, χωρίς να απαντά συγκεκριμένα, ότι «μετά από ελέγχους που έκαναν συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε μετρητικές διατάξεις παρόχων που ηλεκτροδοτούν κεραίες στο πάρκο Υμηττού και τη διαπίστωση αυθαίρετης επέμβασης σε ορισμένες εξ αυτών, με αποτέλεσμα να μην καταγράφεται το σύνολο της καταναλισκόμενης ενέργειας, αλλά ποσοστό αυτής, οι υπηρεσίες της ΔΕΗ προέβησαν αμέσως στον υπολογισμό της απολεσθείσας αξίας και τις προβλεπόμενες ενέργειες για τη διεκδίκηση των οφειλομένων».
Διαβάστε αναλυτικά την υπόθεση και δείτε τα σχετικά έγγραφα κάνοντας κλικ ΕΔΩhttp://www.koutipandoras.gr/article/121264/apokalyptoyme-ta-eggrafa-poy-apodeiknyoyn-oti-mega-ekleve-reyma-apo-ti-dei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου