Στη συνέντευξη Τύπου της Επιτροπής Αλήθειας για το χρέος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε σε "στοχευμένη" ερώτηση δημοσιογράφου του ΣΚΑΙ, λέγοντας ότι κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για όσα αποκρύπτονται από τα κεντρικά δελτία «των ΜΜΕ της διαπλοκής που καταδυναστεύουν σαν νέες ερπύστριες τον ελληνικό λαό».

«Η χώρα βρίσκεται σε διαπραγμάτευση σε πλαίσιο και σε καθεστώς που δημιούργησαν άλλοι. Αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν αυτό το καθεστώς οφείλουν απαντήσεις στα πορίσματα της Επιτροπής» δήλωσε αρχικά η Πρόεδρος της Βουλής, για να συνεχίσει: «Η χώρα έχει κυβέρνηση που παλεύει να υπερασπιστεί τα δικαιώματα και τα δίκια του λαού, και την Δημοκρατία. Με την επιτροπή αυτή δίνουμε επιχειρήματα σε όσους θέλουν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια».
 Αναφερόμενη στις σημαντικές εργασίες και τα πορίσματα της Επιτροπής πρόσθεσε ότι «Όταν κατατίθενται τόσο σοβαρά πορίσματα την οποία έκαναν άνθρωποι από όλο τον κόσμο για να βοηθήσουν, είναι πολύ απογοητευτικό, εκπρόσωποι των Μέσων Ενημέρωσης να επιδιώκουν αντί να διαφωτιστούν από τα πορίσματα, να προκαλέσουν τρόμο και να γελοιοποιήσουν μία διαδικασία,  πάρα πολύ σοβαρή.» και συνέχισε: «Είπατε πως είστε από τον Σκάι; Παρακολουθούμε με φρίκη, πολλές φορές, το λέω ευθέως - δεν σας αποδίδω τίποτα προσωπικά- όμως είναι απογοητευτικό να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση…».

Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει για το ότι κεντρικά δελτία ειδήσεων υποστήριζαν ότι το χρέος είναι βιώσιμο, ενώ δεν ήταν

«Είναι πραγματικά απογοητευτικό οι εκπρόσωποι της ενημέρωσης και δεν μιλώ για τους επιχειρηματίες, να προσπαθούν να δημιουργήσουν σκηνικό τρομοκράτησης του λαού, σύγχυση και να προσπαθούν να δημιουργήσουν ρήγμα ανάμεσα σε Βουλή και κυβέρνηση και να εντείνουν την έλλειψη ενημέρωσης για την οποία πρέπει να λογοδοτήσει». Εξήγησε ότι «κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει γιατί δεν ενημερώθηκε επί 5 χρόνια ο ελληνικός λαός για το τι λέει ο καταστατικός χάρτης του ΔΝΤ ή για το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ ακριβής ενημέρωσης, για το τι είναι αυτές οι συμβάσεις και τα Μνημόνια». «Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει γιατί εκπέμπονταν από κεντρικά δελτία ειδήσεων ότι το χρέος είναι βιώσιμο – και το έχει ομολογήσει ο κ. Πρετεντέρης- ενώ ήξερε ότι δεν είναι βιώσιμο και οι διεθνείς οργανισμοί που συμμετείχαν στη διαπραγμάτευση γνώριζαν ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο».
«Το γεγονός ότι οι κερδισμένες τράπεζες από τη διαδικασία του μνημονίου, σε βάρος του ελληνικού λαού, οι τράπεζες αυτές πληρώνουν διαφημίσεις στα ΜΜΕ,  την ώρα που τα ΜΜΕ για τη διαφημιστική δαπάνη δεν έχουν αποδώσει τον οφειλόμενο φόρο. Το γεγονός ότι οι τράπεζες αυτές διαφημίζονται σε όλα τα πρωτοσέλιδα των κυριακάτικων εφημερίδων δεν νομιμοποιεί κάποιους να λένε ότι είναι δημοσιογράφοι και να μην υπηρετούν την πλήρη και αντικειμενική πληροφόρηση του ελληνικού λαού. Κάποιοι βγήκαν κερδισμένοι, κερδισμένες βγήκαν αυτές οι τράπεζες που πληρώνουν αυτά τα ΜΜΕ. Δεν είναι πολιτική η ερώτησή σας, αλλά στοχευμένη και υπηρετεί αυτή την εκστρατεία που έχουν  υπηρετήσει σε όλη την προηγούμενη περίοδο, μέσα ενημέρωσης τη διαπλοκής που καταδυναστεύουν και αυτά ως νέες ερπύστριες καταδυναστεύουν τον ελληνικό λαό…».
Ελπίζω το δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας αυτή την απάντηση το οποίο ασχολείται εδώ και τρεις μήνες να παραπληροφορεί και να διακωμωδεί. Ελπίζω να την καταχωρήσει για να δούμε αν υπερτερεί η υποχρέωση πληροφόρησης, ή οι υπηρεσίες προς εκείνους οι οποίοι πληρώνουν.»

Εκπρόσωπος εργαζομένων ΣΚΑΙ: Ο δημοσιογράφος δεν είναι σε αποστολή αλλά κάνει τη δουλειά του

Παρόλο που η δημοσιογράφος της εκπομπής ΤΩΡΑ μίλησε για συνολική απάντηση του κλάδου στην πρόεδρο της Βουλής, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του ΣΚΑΙ, Κων. Δαυλός προς τιμήν του, διευκρίνισε ότι πρόκειται για προσωπική απάντηση του, που ευελπιστεί να προσυπογράφουν και οι άλλοι εργαζόμενοι στο ΣΚΑΙ και όχι για κλαδική. Ο ίδιος έκρινε ως «απαράδεκτη» την επίθεση προς τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ συμπληρώνοντας ότι αν έχει πρόβλημα με το σταθμό μας, ας πάρει (προφανώς εννοεί τηλέφωνο) δεν είναι δυνατόν να λέει ότι ο δημοσιογράφος είναι σε «αποστολή» την ώρα που κάνει τη δουλειά του. «Όταν έρχονται οι ερπύστριες τότε φεύγουν οι δημοσιογράφοι. Δεν είναι δυνατόν, τα πλουραλιστικά μέσα, να αναφέρονται ως ερπύστριες που καταδυναστεύουν το λαό».
Στο ίδιο πλαίσιο και το Πρώτο Θέμα παρουσιάζει την απάντηση της προέδρου της Βουλής στο δημοσιογράφο του ΣΚΑΙ ως "επίθεση της" μετά από "ενοχλητική" ερώτηση, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Διακρίνουμε μια μονομέρεια αναφορικά με την παρουσίαση του περιστατικού. Η αντικειμενική δημοσιογραφία και ο πλουραλισμός δεν θίγονται όταν αποκρύπτονται επί χρόνια οι λόγοι που έβαλαν τη χώρα στα Μνημόνια, ή όταν παραπληροφορείται ο ελληνικός λαός για τη δήθεν βιωσιμότητα του χρέους. Μόνο που τότε δεν είδαμε την ίδια ευθιξία.
Δεν έχασε ευκαιρία να επιτεθεί στην πρόεδρο της Βουλής, σε δηλώσεις του και ο πρόεδρος του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Στ. Θεοδωράκης αφού πρώτα την κάλεσε "να είναι προσεχτική" συμπλήρωσε "από "από τη Δευτέρα, θα τα ξαναπούμε μαζί της".


πηγή