Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών

Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών
Με την εντολή του 62% των πολιτών και τη συναίνεση των κομμάτων -πλην του ΚΚΕ- της αντιπολίτευσης για βιώσιμη λύση προσέρχονται σήμερα στις Βρυξέλλες ο ΑλΤσίπρας και ο νέος υπουργός Οικονομικών ΕυκλΤσακαλώτος, προσδοκώντας ότι η ευρωπαϊκή ηγεσία και οι εκπρόσωποι των θεσμών θα επιδείξουν -αυτή τη φορά- την αναγκαία πολιτική βούληση και τον ρεαλισμό για έναν συμβιβασμό επωφελή τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωζώνη.

Όπως προκύπτει από τη χθεσινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η πρόταση που θα υποβάλει σήμερα η κυβέρνηση, αρχικά στο Eurogroup και στη συνέχεια στη σύνοδο κορυφής, στηρίζεται στις συμπληρωματικές προτάσεις για τις μεταρρυθμίσεις και την αναδιάρθρωση του χρέους που είχαν υποβληθεί μετά την άτυπη πρόταση Γιούνκερ στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας.
Γενικότερα, η αναδιάρθρωση του χρέους και η κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας αναδεικνύονται, όπως σημειώνεται και στο κοινό ανακοινωθέν της σύσκεψης υπό τον Πρ. Παυλόπουλο, σε κλειδί για την επίτευξη συμφωνίας.
* Εθνική συναίνεση για διαπραγμάτευση και βιώσιμη λύση
* "Πορτοκαλί" συναγερμός μεταξύ πρωθυπουργού, Ολάντ, Μέρκελ, Ντράγκι, Λαγκάρντ, Πούτιν. Νέα παρέμβαση Λευκού Οίκου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου