Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Σήμερα η πιο κρίσιμη μέρα...νέο πρόγραμμα βοήθειας ζητάει η Ελλάδα.

Αποτέλεσμα εικόνας για τσακαλωτος τσιπρας
Στις Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στην κρίσιμη σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα, μεταβαίνει σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το συμβούλιο των ηγετών της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένο να συγκληθεί στις 19.00 το απόγευμα. Νωρίτερα, θα προηγηθεί στις 14:00 το Eurogroup, όπου θα συμμετάσχει για πρώτη φορά ως υπουργός Οικονομικών ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και όπου αναμένεται να παρουσιαστούν οι ελληνικές προτάσεις για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας.


Βάσει των ελληνικών προτάσεων, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα αποφασίσουν αν θα δώσουν την εντολή στους θεσμούς της ΕΕ για να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM).

Στη σύνοδο κορυφής, όπου θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, θα συζητηθούν οι πιθανές μελλοντικές κινήσεις μετά το δημοψήφισμα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σε συνέντευξη που παραχώρησαν από κοινού χθες από το Παρίσι, άφησαν ανοιχτή την πόρτα της διαπραγμάτευσης, καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να καταθέσει γρήγορα «σοβαρές και συγκεκριμένες» προτάσεις, προκειμένου να επιτευχθεί μια συμφωνία.

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα το πρωί και η τοποθέτηση που θα κάνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου