Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Μοσκοβισί: «Είμαστε ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία με την Ελλάδα!»

Μοσκοβισί: «Είμαστε ΚΟΝΤΑ σε συμφωνία με την Ελλάδα!»
Στο γεγονός ότι η "Ελλάδα προσέρχεται πλέον με θετικό και εποικοδομητικό πνεύμα στις διαβουλεύσεις", αναφέρεται ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ.

Σε ότι αφορά το τραπεζικό ζήτημα ,ο Γάλλος Επίτροπος ανέφερε ότι μετά την επίτευξη συμφωνίας θα μπορούσαν να ομαλοποιηθούν τα πράγματα. Ταυτόχρονα σημείωσε ότι οι ως τώρα διαβουλεύσεις έχουν αποδώσει καρπούς και εκτίμησε ότι η θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων δεν είναι μακριά.

Ο κ. Μοσχοβισί απορρίπτει τις αιτιάσεις ότι οι συζητήσεις του τελευταίου πενταμήνου δεν έχουν αποδώσει τίποτε. Για το θέμα του ελληνικού χρέους λέει ότι θα τεθεί την κατάλληλη στιγμή καθώς προέχει η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και οι μεταρρυθμίσεις ωστόσο, το ζήτημα δεν απασχολεί μόνο το ΔΝΤ αλλά και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μιλώντας για το δημοψήφισμα αναφέρει ότι οι Έλληνες δεν γύρισαν την πλάτη στην Ευρώπη και ούτε η Ευρώπη θα πρέπει να γυρίσει την πλάτη στους Έλληνες, "ένα grexit θα ήταν τρομακτική αποτυχία".


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου