Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Reuters: Οι ευρωπαίοι ηγέτες γνώριζαν πριν την Κυριακή για την έκθεση του ΔΝΤ περί ελάφρυνσης χρέους

ΙΜΦ
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες είχαν γνώση της ανάλυσης του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (επισήμαινε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί ελάφρυνση χρέους πολύ μεγαλύτερη από αυτή που ήταν προετοιμασμένοι να εξετάσουν)πριν τη Σύνοδο Κορυφής της Κυριακής, όπου σφραγίστηκε η συμφωνία για την Ελλάδα, αναφέρει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο κορυφαίο Ευρωπαίο αξιωματούχο.


Υψηλόβαθμη κοινοτική πηγή αποκαλύπτει ότι οι Ευρωπαίοι είχαν ενημερωθεί για το περιεχόμενο της έκθεσης του ΔΝΤ σχετικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, προτού υπάρξει συμφωνία για την Ελλάδα την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι βάσει της απόρρητης έκθεσης του ΔΝΤ, το ελληνικό χρέος δεν καθίσταται βιώσιμο, εκτός εάν υπάρξει μία σημαντική ελάφρυνση, μεγαλύτερη των αρχικών εκτιμήσεων της Ε.Ε.

Σύμφωνα με τον ίδιο Ευρωπαίοι αξιωματούχο, οι ηγέτες της Ευρωζώνης υποβάθμισαν σκοπίμως το ρόλο της έκθεσης του ΔΝΤ, προκειμένου να μην διαρραγεί το ενιαίο μέτωπο εναντίον της Ελλάδας.

Όπως εξηγεί άλλωστε, εάν οι Ευρωπαίοι υιοθετούσαν τις εισηγήσεις του ΔΝΤ, τότε θα έπρεπε να προβούν σε γενναίες αλλαγές επί της τελευταίας πρότασης προς την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου