Με 500.000 ευρώ εμφανίστηκε στην Εισαγγελία επιχειρηματίας της Λίστας Λαγκάρντ, μετά την κατάθεση Φαλτσιανί
Το ποσό των 500.000 ευρώ κατέβαλε στην Εισαγγελία επιχειρηματίας ο οποίος περιλαμβάνεται στη Λίστα Λαγκάρντ, έπειτα από την κατάθεση του Ερβέ Φαλτσιανί, "πατέρα" της Λίστας, ενώπιον ελλήνων εισαγγελέων στη Γαλλία.

Το ποσό αυτό καταλογίζεται ως φόρος από αδήλωτα εισοδήματα του εν λόγω επιχειρηματία σε τραπεζικό του λογαριασμό στην Ελβετία. Με την κίνηση αυτή, ο επιχειρηματίας επιδιώκει την αποφυγή άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του, αφού σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις του σχετικού νόμου, η καταβολή των οφειλών πριν την άσκηση δίωξης ακυρώνει το αδίκημα.
Ο επιχειρηματίας, του οποίου το όνομα δεν έχει ακόμη αποκαλυφθεί, φέρεται να είναι και πρόσωπο "ευεργετημένο" από ερευνώμενη εγκληματική οργάνωση με στόχο τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η συγκεκριμένη δικογραφία σχηματίστηκε τον περασμένο Αύγουστο όταν ο νυν υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος διαβίβασε σχετικές καταγγελίες στην εισαγγελία.
Οι εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση είχαν καλέσει το συγκεκριμένο πρόσωπο προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της φοροδιαφυγής.
Σε πρώτη φάση ζητήθηκε προθεσμία αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και συζήτηση στο πλαίσιο των άτυπων διαπραγματεύσεων πριν από την άσκηση ποινικής δίωξης με στόχο την επιστροφή του «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος στα δημόσια ταμεία.