Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Κατέρρευσε το παλιό σύστημα

 

 

 

 

 

 

 

 

 Το σχέδιο Τσίπρα για να «ξεμπερδέψει» με διαπλοκή – διαφθορά 

 ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΜΕΩΝΙΔΗ

Ο πόλεμος κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς που αυτή συνεπάγεται έχει ξεκινήσει για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από τις 26 Ιανουαρίου. Προφανώς, αυτός δεν θα μπορούσε να κερδηθεί ολοκληρωτικά μέσα σε εφτά μόλις μήνες, μολονότι οι πρώτες ενδείξεις είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές για την τελική επικράτηση. Γι’ αυτό και από την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, την Τετάρτη, έχει ενταθεί μια μάχη, η οποία, πάντως, δεν είχε διακοπεί ούτε κατά το μεσοδιάστημα της υπηρεσιακής κυβέρνησης. Οι κατάλληλοι άνθρωποι, άλλωστε, είχαν παραμείνει στις θέσεις τους ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο.
Είναι οι ίδιοι που διαβεβαιώνουν σήμερα τα «Επίκαιρα» για την αποφασιστικότητά τους να προχωρήσουν στο καθάρισμα της κόπρου του Αυγεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι ναι μεν ο νέος αναπληρωτής υπουργός για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, υπάγεται πλέον διοικητικά στο υπουργείο Δικαιοσύνης, διατηρεί, ωστόσο, την αυτονομία του, όπως και η αρμόδια Γενική Γραμματεία υπό τον Γιώργο Βασιλειάδη.
Το περιοδικό μας προχωρά σε μια καταγραφή των κυβερνητικών προτεραιοτήτων όσον αφορά στη γρηγορότερη διαλεύκανση υποθέσεων που έχουν απασχολήσει το πανελλήνιο και οι οποίες είχαν αρχειοθετηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Ήδη ο φάκελος για «το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους», όπως είχε χαρακτηρίσει τα θαλασσοδάνεια της Αγροτικής Τράπεζας –πρώτα τα είχαν αποκαλύψει τα «Επίκαιρα»– ο Παναγιώτης Νικολούδης, βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Αν αναλογιστούμε δε ότι το ύψος τους μπορεί να ξεπερνά και τα 5 δις ευρώ, τότε μάλλον δικαιώνεται ο πρώην υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που κατατάσσει το σκάνδαλο υψηλότερα ακόμα κι από αυτό του Κοσκωτά, με τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες να είναι βαρύτατες. Τα δάνεια, άλλωστε, δεν χορηγούνταν σε τυχαία πρόσωπα και φορείς, αλλά σε πολύ συγκεκριμένους, εξυπηρετώντας πολιτικές επιδιώξεις, χωρίς να τηρούνται καν τα στοιχειώδη τραπεζικά κριτήρια. Ιδιοκτήτες ΜΜΕ, μεγαλοεπιχειρηματίες και γεωργικοί συνεταιρισμοί θεωρούνται οι πλέον ωφελημένοι, ενώ τα πολιτικά πρόσωπα που φρόντιζαν να τους εξυπηρετούν δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχα, αφού το αδίκημα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος δεν έχει παραγραφεί. Αυτό ισχύει και για τα θαλασσοδάνεια που αφορούν και σε άλλες τράπεζες…
Πέραν αυτών, ένα ακόμα θέμα που θα ανοίξει άμεσα αφορά στις δανειοδοτήσεις με πολλά εκατομμύρια ευρώ ενημερωτικών ομίλων, τις οποίες εξασφάλισαν με εγγυήσεις τους τίτλους και τα περιορισμένα περιουσιακά στοιχεία των υπό ιδιοκτησία τους ΜΜΕ.
Περισσότερα στα Επίκαιρα που κυκλοφορούν την Παρασκευή.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου