Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Τσίπρας: Όχι σε παρά φύση κυβέρνηση

Η απάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο πρώτο ερώτημα της Τρέμη

ΤΣΙΠΡΑΣ

 Ξεκίνησε το debate των δύο πολιτικών αρχηγών, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με την πρώτη ερώτηση να την απευθύνει η δημοσιογράφος Όλγα Τρέμη προς τον Αλέξη Τσίπρα, στο πλαίσιο της θεματικής ενότητας «εσωτερική πολιτική»

Η κ. Τρέμη ρώτησε: «Δώσατε τη διαβεβαίωση ότι η χώρα θα κυβερνηθεί. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα αλλά όχι αυτοδύναμος, θα συνεργαστείτε με Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ; Θα είναι σταθερή κυβέρνηση;
Η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας: «Αμέσως μετά τις εκλογές θα υπάρξει κυβέρνηση στον τόπο.
Διεκδικώ την πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Μόλις πάρω τη διερευνητική εντολή θα σεβαστώ το αποτέλεσμα και θα δημιουργήσω συναινέσεις. Θα υπάρξει κυβέρνηση αλλά όχι παρά φύση κυβέρνηση. Αυτό που ζητά ο Μεϊμαράκης είναι μια παρά φύση κυβέρνηση.
Σε ό,τι αφορά τα 2 κόμματα, καλό είναι να τα ρωτήσετε για τη στάση που θα κρατήσουν. Έχω τη βεβαιότητα για δυνατότητα συνεργασίας με ΑΝΕΛ. Αλλά η σταθερότητα θα εξασφαλιστεί με την αύξηση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Ιανουάριο είχαμε 149 βουλευτές και τώρα, άλλωστε, δεν υπάρχει ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ. Τώρα που έχουν επιλέξει κάποιοι να πάνε νομισματοκοπείο, δεν υπάρχει ενδεχόμενο αποσταθεροποίησης.
Το πρόβλημα με τη ΝΔ δεν είναι μόνο ότι είπε άχρηστους τους δημοσίους υπαλλήλους, το πρόβλημα είναι ότι έχουμε διαφορά σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων. Το κόμμα του Μεϊμαράκης έλεγε μέχρι χτες ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Εμείς δεν θέλουμε απολύσεις στο δημόσιο τομέα. Έχουμε ριζικές διαφορές, δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου