Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

«Γαλάζια» προεκλογικά «πυρά» σε Τσίπρα

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας
Επίθεση σε Τσίπρα και των τεσσάρων υποψήφιων προέδρων | EUROKINISSI

Με το βλέμμα στραμμένο στον Αλέξη Τσίπρα συνεχίζουν την προεκλογική μάχη τους οι υποψήφιοι για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας. Μεϊμαράκης, Τζιτζικώστας και Μεϊμαράκης συντονίζουν τα «πυρά» τους κατά του πρωθυπουργού προτάσσοντας το προσφυγικό και θέματα της οικονομίας. Στην ίδια «γραμμή» και ο Αδ. Γεωργιάδης από το Χανιά.

«Ποτέ δεν θα φταίει αυτός, πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι»

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, απαντά στις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα προαπαιτούμενα.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, γράφει: «ο κ. Τσίπρας θα στέλνει κάθε μήνα το λογαριασμό των σκληρών μέτρων στους πολίτες αλλά ποτέ δεν θα φταίει αυτός, πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι».
O κ.Τσίπρας θα στέλνει κάθε μήνα το λογαριασμό των σκληρών μέτρων στους πολίτες αλλά ποτέ δεν θα φταίει αυτός, πάντα φταίνε όλοι οι άλλοι

«Μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση»

Ο Απόστολος Τζιτζικώστα από τη Λαμία εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό και την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. 
Ο περιφερειάρχης και υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ, πρότεινε η Ελλάδα να απαιτήσει ενεργητικές λύσεις ασφάλειας τόσο από τον ΟΗΕ, όσο κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα όπως το προσφυγικό.
«Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφεραν να δουν τη συνολική εικόνα στο προσφυγικό ζήτημα, γι’ αυτό και το υποτίμησαν. Αυτό έχει τεράστιο κόστος για την Ελλάδα, γιατί μετατρέπει την προσφυγική κρίση στη Συρία σε εθνική κρίση. Σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό πρόβλημα, θα έπρεπε να απαιτεί ενεργητικές λύσεις ασφάλειας και από τον ΟΗΕ και από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Λόγω των ιδεοληψιών του και της κουτοπόνηρης λογικής του παίζει με τη φωτιά και τα εθνικά μας συμφέροντα», είπε ο Απόστολος Τζιτζικώστας και συνέχισε: «Και μετατρέπει τη χώρα, στην πιο αδύναμη στιγμή της, σε αποθήκη ψυχών. Χωρίς πραγματικά να νοιάζεται. Όπως ξεκάθαρα αποδεικνύει η συμπεριφορά του προς αυτούς τους δυστυχισμένους ανθρώπους. Σε μια χώρα που ξέρει τι θα πει προσφυγιά. Και επιτρέπει να αναλάβει η Ελλάδα έναν ρόλο ευθύνης που δεν της αναλογεί και δεν μπορεί να διαχειριστεί, και συγκαλύπτει –αδιάφορο με ποια ανταλλάγματα- όσους θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα».
Αναφερόμενος στην έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι για κάθε λάθος που κάνει η κυβέρνηση απαιτείται και ένα νέο μέτρο.

«Κουρασμένος και αμήχανος» ο πρωθυπουργός

Επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Εύβοια ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, ανέφερε ότι «ένα μήνα μετά τις εκλογές ο κ. Τσίπρας είναι ήδη φθαρμένος. Ήταν ήδη ηθικά έκπτωτος από το γεγονός ότι είπε απίστευτα ψέματα στις εκλογές του Ιανουαρίου. Τώρα είναι και πολιτικά φθαρμένος και ανεπαρκής να διαχειριστεί την πολύ μεγάλη πρόκληση της επιστροφής της χώρας σε μια τροχιά ανάπτυξης. Όσοι τον βλέπουν και η εικόνα του και η στάση του δείχνει ένα πρωθυπουργό κουρασμένο και αμήχανο και ο οποίος για βασικά θέματα όπως ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση ταλαιπωρεί εδώ και δυο μήνες ολόκληρη την ελληνική κοινωνία και την ιδιωτική εκπαίδευση χωρίς να μπορεί να δώσει λύση».
Παράλληλα, εμφανίσθηκε αισιόδοξος για το μέλλον της υποψηφιότητας του, λέγοντας ότι όλο και μεγαλύτερος αριθμός Νεοδημοκρατών τον «αγκαλιάζει» και τον «στηρίζει».
«Όσοι περισσότεροι έρθουν να ψηφίσουν τόσο πιο ισχυρή εντολή θα δώσουν στον επόμενο αρχηγό να αλλάξει τη Νέα Δημοκρατία και να τη μετατρέψει από ένα συρρικνωμένο κόμμα σε μια μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη. Ελπίζω και εύχομαι με τη στήριξη των Νεοδημοκρατών να είμαι εγώ αυτός που θα αναλάβει αυτό το δύσκολο έργο», τόνισε.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σχολιάζοντας την οικονομική κατάσταση της χώρας, είπε ότι μία «επιτάχυνση στον οικονομικό τομέα θα δώσει το σταθερό τραπεζικό σύστημα, η σταθερή και μειωμένη φορολογία αλλά πρωτίστως μια Κυβέρνηση που να σέβεται τον επιχειρηματία και να μην τον βλέπει ως εχθρό και να μην υπερφορολογεί την οικονομική δραστηριότητα, προσελκύοντας παράλληλα επενδύσεις».
Τέλος, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «δεν πληροί αυτές τις βασικές προϋποθέσεις με αποτέλεσμα η οικονομία να βουλιάζει πάλι στην ύφεση και η χώρα να πηγαίνει σε πολύ λάθος κατεύθυνση».

Το μεγάλο σφάλμα του καλοκαιριού...

Από τα Χανιά, ο υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, χαρακτήρισε σημαντική τη διαδικασία των εκλογών στη ΝΔ, κάλεσε τους πολίτες να προσέλθουν στην κάλπη, ενώ έστρεψε τα βέλη του κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να φύγει γρήγορα, καθώς, όπως είπε «μόνο κοροϊδία "πούλησε" στους ψηφοφόρους του».
Εξέφρασε, δε, την άποψη ότι ο κρητικός λαός που, όπως τόνισε, στήριξε τον κ. Τσίπρα, δεν θα του συγχωρήσει αυτή την κοροϊδία. Παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση, η οποία, όπως σημείωσε, άλλα υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό και άλλα πράττει σήμερα.
Σε ερώτηση για ποιο λόγο η ΝΔ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση την ώρα που και η ίδια ψήφισε το τρίτο μνημόνιο, απάντησε ότι είχε διαφωνήσει, λέγοντας στα όργανα του κόμματος ότι η ΝΔ δεν έπρεπε να το ψηφίσει. Ωστόσο ο ίδιος το ψήφισε για λόγους εσωκομματικής πειθαρχίας. «Η ΝΔ δεν ψήφισε τα μέτρα, ψήφισε να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ, όμως, βεβαίως, τη θετική μας ψήφο ο λαός την εισέπραξε ως συμφωνία στα μέτρα. Τώρα η ΝΔ καταψηφίζει τα μέτρα.
Αυτό είναι που είχα προτείνει εγώ από τον Αύγουστο. Ήρθε με μία καθυστέρηση, δυστυχώς. Αυτό το μεγάλο σφάλμα που κάναμε το καλοκαίρι έδωσε την ευκαιρία στον κ. Τσίπρα να μας πάει σε εκλογές και να κερδίσει με μία σχετική ευκολία. Τέτοιου είδους σφάλματα αν είμαι εγώ αρχηγός της ΝΔ δεν θα επαναληφθούν», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, υποστήριξε ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ενότητας στη ΝΔ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου