Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

061020150745281953027-10

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Μεγάλη ανησυχία προκαλούν στην Άγκυρα οι ειδήσεις που μεταδίδονται και από τα τουρκικά ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία μετά τους Ρώσους και οι Κινέζοι μπαίνουν στο «παιχνίδι» της Συρίας υπέρ του καθεστώτος Άσαντ, με άκρως αρνητικές συνέπειες για την ίδια την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ( εφημερίδες Hürriyet, Millyet, Star, Türkiye), η Κίνα έκανε γνωστό πως στέλνει στρατιωτικούς συμβούλους στην Συρία στο πλευρό των Ρώσων αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην ρωσική επέμβαση υπέρ του Ασαντ.
Εκτός όμως από αυτή την είδηση, ταραχή προκαλεί στους Τούρκους η είδηση ότι οι Κινέζοι στέλνουν στην περιοχή πολεμικά αεροσκάφη με ενδιάμεσο σταθμό το αεροδρόμιο του Ιράκ, Takaddum Üssü, ενώ στην θαλάσσια περιοχή της ρωσικής βάσης στην Ταρτούς, αναμένεται να πλεύσει το κινέζικο αεροπλανοφόρο Liaoning προς υποστήριξη των ρωσικών δυνάμεων.
Η κινεζική ανάμειξη στην συριακή κρίση, όπως μεταδίδεται από την Άγκυρα, αναμένεται να διευρυνθεί τις επόμενες μέρες, γεγονός που προκαλεί επιπρόσθετη ανησυχία στους Τούρκους καθώς βλέπουν ότι τα πράγματα γίνονται όλο και πιο σοβαρά μετά τις παραβιάσεις των ρωσικών μαχητικών του τουρκικού εναέριου χώρου.
Να δούμε τώρα τους «νταήδες» του Αιγαίου!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου