Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Αναζήτηση ισοδυνάμων μετά τη μεταβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

Αναζήτηση ισοδυνάμων μετά τη μεταβολή του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση
Στην αύξηση της φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια και των εισφορών που αποδίδουν εργολάβοι μεγάλων οδικών δικτύων προς το κράτος στρέφεται η κυβέρνηση για να απεγκλωβιστεί από τον λαβύρινθο των ισοδύναμων για τον ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.


ΦΠΑ τριών ταχυτήτων το νέο σχέδιο για την ιδιωτική εκπαίδευση
Σύμφωνα με τα Νέα, ο χρόνος λειτουργεί πιεστικά για το οικονομικό επιτελείο καθώς ώς το τέλος της εβδομάδας, όπως έχουν ανακοινώσει αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, θα πρέπει να έχουν εντοπιστεί οι πηγές νέων εσόδων που θα λειτουργήσουν ως ισοδύναμα για τις μεταβολές του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο μέρος των εσόδων που δεν θα εισπραχθούν από τον αρχικά καθορισμένο ΦΠΑ στο 23% να καλυφθούν από την αύξηση της φορολογίας στα τυχερά παιχνίδια, ενώ συγχρόνως θα αυξηθούν οι εισφορές των επιχειρηματιών για αυτοκινητοδρόμους και γέφυρες με διόδια που έχουν κάνει απόσβεση. 

«Σε καμιά περίπτωση πάντως τα ισοδύναμα δεν θα προέλθουν από την κατανάλωση» διαβεβαιώνουν κυβερνητικοί παράγοντες που έχουν γνώση των προθέσεων του οικονομικού επιτελείου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου