Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Μηνύματα κατά του φασισμού στέλνουν τα κόμματα

Μηνύματα κατά του φασισμού στέλνουν τα κόμματα
Με μηνύματα κατά του φασισμού αναφέρονται τα πολιτικά κόμματα στην εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Η 28η Οκτωβρίου του 1940 καθώς και ο Αγώνας της Αντίστασης φανερώνουν την ικανότητα και τη δύναμη του λαού να δίνει νικηφόρες λύσεις στα πιο αντίξοα αδιέξοδα, όταν γίνεται πρωταγωνιστής και υπεύθυνος της ίδιας του της ιστορίας», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «κανένας εχθρός, όση υπεροπλία κι αν διαθέτει, δεν μπορεί να λυγίσει τη λαϊκή βούληση για την προάσπιση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας».


Στις Σέρρες θα βρεθεί για την εθνική επέτειο ο πρόεδρος της ΝΔ, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Σήμερα, που η ΕΕ και τα αστικά και οπορτουνιστικά κόμματα προσπαθούν να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Που αποσιωπούν την τεράστια προσφορά της Σοβιετικής Ένωσης, στη συντριβή του φασισμού, που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, που ταυτίζουν την πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος με την εγκληματική δράση ναζιστικών μορφωμάτων, όπως η Χρυσή Αυγή, που είναι ένα από τα χέρια του κεφαλαίου, αποτελεί ανάγκη οι μαζικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος, να πρωτοστατήσουν για να μάθουν οι εργαζόμενοι και ιδιαίτερα τη νεολαία όλη την αλήθεια για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Να μην περάσει η παραχάραξη της ιστορίας», αναφέρει το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, το Ποτάμι επισημαίνει ότι «αν κάτι διδάσκει η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ότι μόνο η εθνική ενότητα πάει τη χώρα μπροστά. Και ο νέος πατριωτισμός. Ο πατριωτισμός της προόδου, ο πατριωτισμός της παραγωγής, της δημιουργίας, της ευημερίας και της αναδιανομής προς όφελος των πιο αδύναμων».

«Τιμώντας µε το μεγαλείο που της αξίζει, την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, στέλνουμε παντού το μήνυμα ότι θα προστατεύσουμε µε κάθε τρόπο τα εθνικά µας συμφέροντα. Στέλνουμε το μήνυμα ότι έχουμε τη δύναμη και τη βούληση να οδηγήσουμε την Ελλάδα μπροστά», επισημαίνουν οι ΑΝΕΛ.

«Μέρες σαν σήμερα μνημονεύουμε και τιμάμε το ιστορικό μας παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της δικής μας γενιάς να προχωρήσουμε μπροστά με συνεννόηση, αλληλεγγύη και αυτοσυνειδησία», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.

Μήνυμα ενότητας στέλνει η Ένωση Κέντρου, αναφέροντας πως «ο λαός μας μόνο εάν είναι ενωμένος και αποφασισμένος θα μπορέσει να ξεπεράσει τις οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες που τον ταλανίζουν τα τελευταία χρόνια». Είμαστε σίγουροι ότι πάντα υπάρχει ελπίδα που θα οδηγήσει στη λύση, αρκεί και το πολιτικό σύστημα να δείξει συναινετική ανωτερότητα και να ξεπεράσει τις διχαστικές μικρότητες».

Τέλος, η ΔΗΜΑΡ επισημαίνει πως «σήμερα οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η μόνη διέξοδος είναι ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης μακριά από ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές ή εθνολαικισμούς και ιδεολογικές εμμονές που οδηγούν τελικά σε επώδυνα μέτρα υπερφορολόγησης τα οποία διαλύουν την κοινωνία. Η αντίσταση του ’40 κατά των φασιστικών δυνάμεων αποτελεί φωτεινό φάρο για τον Ελληνικό λαό, ώστε ενωμένος και με ομοψυχία να βγει από την πολύχρονη κρίση».


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου