Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ρεζιλίκι στη Μαδρίτη Οι καυγαδες των υποψηφιων αρχηγών επισκιαζουν τη συνοδο του ΕΛΚ

neadimokratia1
Ρεζιλίκι στη Μαδρίτη!

Οι καυγαδες των υποψηφιων αρχηγών επισκιαζουν τη συνοδο του ΕΛΚ!


Μέχρι τη Μαδρίτη, στην οποία βρίσκεται από χθες, Τρίτη, η επίσημη αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας που, με επικεφαλής τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, μετέχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), φθάνει το βαρομετρικό χαμηλό που επικρατεί στις σχέσεις του νυν προέδρου με τον προκάτοχό του Αντώνη Σαμαρά.


Το γεγονός ότι ο κ. Σαμαράς δεν αναφερόταν στη σύνθεση της πολυμελούς «γαλάζιας» αντιπροσωπείας που ταξίδεψε στην ισπανική πρωτεύουσα, δεν πέρασε απαρατήρητο από το επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος, συνοδευόμενος από τους συμβούλους του Χρύσανθο Λαζαρίδη και Νίκο Τσιούτσια, πετάει σήμερα για τη Μαδρίτη καθώς είναι προγραμματισμένο, στο περιθώριο του συνεδρίου, να εκφωνήσει ομιλία με θέμα τον λαϊκισμό.

Η ανάδειξη σε μείζον ζήτημα του κατά πόσο ο κ. Μεϊμαράκης, αλλά και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ –Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας- που έχουν οριστεί ως μέλη της επίσημης κομματικής αντιπροσωπείας, θα παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Σαμαρά, προκάλεσε ενόχληση στο επιτελείο του νυν προέδρου αλλά και νέες τριβές στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Οι νέες τριβές που απειλούν τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες που διαμορφώνονται λόγω της τεταμένης προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου αρχηγού έρχονται πριν καν κλείσει ο προηγούμενος κύκλος υπόγειας αντιπαράθεσης που ακολούθησε την απόσυρση της υποψηφιότητας της Ντόρας Μπακογιάννη για μια από τις θέσεις αντιπροέδρων στο ΕΛΚ που από το περιβάλλον της πρώην υπουργού Εξωτερικών διέρρευσε ότι ήταν αποτέλεσμα (και) «σαμαρικού δακτύλου».

«Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει λόγο να μην παρακολουθήσει τον προκάτοχό του, εκτός και αν την ώρα που μιλάει ο κ. Σαμαράς έχει μια σημαντική διμερή συνάντηση», σχολίαζαν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη που εξέφραζαν έκπληξη γιατί δίνεται τέτοια διάσταση σε μια ομιλία που θα γίνει σε ένα από τα πάνελ συνεδρίου. «Ο Μεϊμαράκης θα πάει λοιπόν να ακούσει τον Σαμαρά, εφόσον μπορέσει. Ο Σαμαράς θα πάει να ακούσει τον Μεϊμαράκη όταν θα μιλάει για το μεταναστευτικό;», ρωτούσαν, με νόημα, κι εκείνοι με τη σειρά τους.

Όπως ανακοινώθηκε από τη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης θα τοποθετηθεί στο συνέδριο τόσο για το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αναλύοντας την εξαιρετική κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, όσο και για την πορεία του ΕΛΚ σε σχέση με το μέλλον της Ένωσης.

Το προσφυγικό και η χάραξη Κοινής Πολιτικής Ασύλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, κυριαρχούν στην ατζέντα του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς «οικογένειας», το οποίο θα ψηφίσει συνολική πλατφόρμα για την Εξωτερική Πολιτική της ΕΕ, βασισμένη στις διαχρονικές ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Στο περιθώριο του συνεδρίου και της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιδιώξει να έχει διμερείς συναντήσεις με ομολόγους του. Για το συνέδριο του ΕΛΚ ταξίδεψαν στη Μαδρίτη 1.300 σύνεδροι από περισσότερα από 80 κόμματα όλων των ευρωπαϊκών χωρών.

Οι σύνεδροι, οι οποίοι θα εκλέξουν το νέο προεδρείο του ΕΛΚ και θα συζητήσουν όλα τα φλέγοντα ευρωπαϊκά ζητήματα, εκπροσωπούν τα κόμματα μέλη του ΕΛΚ, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης, την Επιτροπή των Περιφερειών και στο σύνολό τους, όλους τους θεσμούς της Ένωσης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου