Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Ρωσία, ΗΠΑ, Τουρκία, Σαουδική Αραβία σε συνομιλίες για την Συρία

Image
 Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Σαουδικής Αραβίας, των ΗΠΑ και της Τουρκίας σχεδιάζουν να συναντηθούν αύριο Πέμπτη στη Βιέννη για να συζητήσουν τρόπους για την επίλυση της συριακής κρίσης, σύμφωνα με πηγή στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών την οποία επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ενώ το Κρεμλίνο ζήτησε ο διάλογος αυτός να διευρυνθεί.


"Την Παρασκευή, ο αριθμός των διαπραγματευτών μπορεί να αυξηθεί", πρόσθεσε η πηγή, καθώς το Κρεμλίνο ζήτησε σήμερα να υπάρξει ευρύτερος διάλογος για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Συρία.
"Ένας διάλογος συνεχίζεται", δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ σε δημοσιογράφους όταν ερωτήθηκε σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να συμμετάσχει το Ιράν στις συνομιλίες της Βιέννης.
"Ζητούμε να διευρυνθεί ο διάλογος", πρόσθεσε.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε εξάλλου σήμερα πως ο ρώσος ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ και ο ιρανός ομόλογός του Μοχαμάντ Ζαρίφ συζήτησαν τηλεφωνικά σχετικά τη συνάντησή τους που έχουν προγραμματίσει για το τέλος της εβδομάδας στη Βιέννη για συνομιλίες σχετικά με την κατάσταση στη Συρία.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου