Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Η Τουρκία απομονώνεται από ΗΠΑ και Ρωσία - Θέλουν να την "τελειώσουν";


Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε την... απομόνωση της Τουρκίας από ΗΠΑ και Ρωσία, κατηγορώντας τις χώρες αυτές ότι ενισχύουν με όπλα το PYD των Κούρδων της Συρίας.


Η Τουρκία πιστεύει πως τα όπλα αυτά μπορεί να διατεθούν από τους Κούρδους της Συρίας στο ΡΚΚ. Έτσι η Τουρκία κάλεσε τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα Τζον Μπας και του επέδωσε αυστηρή διαμαρτυρία για την κίνηση των ΗΠΑ να ανεφοδιάσουν από αέρος τους Κούρδους του ΡYD. Έγγραφη διαμαρτυρία εστάλη και στη ρωσική πρεσβεία. Σύμφωνα με την Hurriyet ο Τούρκος πρωθυπουργός ανέφερε ότι, «Εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας επί του προκειμένου σε ΗΠΑ και Ρωσία με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Για μας αυτό αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφαλείας και όλοι γνωρίζουν πως δρούμε όταν απειλείται η εθνική μας ασφάλεια, όπως πράξαμε κατά του ΡΚΚ και του Daesh (Ισλαμικό Κράτος)».

Η αντίδραση του Νταβούτογλου έρχεται μετά από τον εναέριο ανεφοδιασμό των Κούρδων του PYD από τους Αμερικανούς. «Ο από αέρος ανεφοδιασμός σε όπλα και πυρομαχικά των Κούρδων έγινε για να μπορέσουν αυτοί να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους», απάντησε το Πεντάγωνο, η εκπρόσωπος του οποίου χαρακτήρισε «επιτυχή» την επιχείρηση εναερίου ανεφοδιασμού από αεροσκάφη C-17.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου