Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Τι δουλειά είχε ο Γιάννος στην Pictet Bank της Γενεύης;


 pictet bank papantoniou

Η Pictet είναι η Ελβετική τράπεζα – πλυντήριο για επιφανείς πελάτες από όλο τον κόσμο. Θεωρείται η μανούλα του Private Banking, ξέρετε αυτό που το έχουμε δει στην Ελλάδα να ανθίζει με μπουμπούκια όπως ο Όσβαλντ και ο Λυγινός. Οι μπροστινοί τραπεζίτες που διαχειρίζονται δις μαύρου χρήματος (και πολιτικού) από το πλιάτσικο του Ελληνικού λαού. Αργότερα μάθαμε και για άλλους διακεκριμένους «διαχειριστές κεφαλαίων» όπως ο Παπασταύρου (και οι άλλοι εννιά, που λέει και ο Σαμαράς).

Η τράπεζα Pictet λοιπόν έχει και αυτή μία εξειδίκευση. Να κρύβει τους πραγματικούς κατόχους των λογαριασμών. Όπως στην HSBC φαινόντουσαν μπροστά οι Παπασταύρου, στην BNP οι Λυγινοί και οι Όσβαλντ (αλήθεια, με τα 5 εκατομμύρια του Θέμου που βρισκόμαστε;), έτσι και στην Pictet μόνο ο προσωπικός τραπεζίτης ξέρει τον πραγματικό δικαιούχο των λογαριασμών. Γι’ αυτόν τον λόγο, η τράπεζα διαθέτει υποκαταστήματα στο Λουξεμβούργο (για φορολογικό ξέπλυμα), στην Σιγκαπούρη (για ασφαλή απόκρυψη των δικαιούχων), στο Nassau και αλλού.

Εκεί λοιπόν, στο private banking φέρεται να εμφανίστηκε ο κύριος Γιάννος Παπαντωνίου, ο οποίος παρά το ότι βρέθηκε να έχει οικογενειακό μαύρο λογαριασμό στην Ελβετία, δεν έχει πρόβλημα να βγαίνει από την χώρα για να τακτοποιεί τις υποχρεώσεις του.

Όπως ο εκλεκτός δικηγόρος του συστήματος Σαμαρά, Ασημάκης Ασημακόπουλος που ενώ κατηγορείται για υπεξαίρεση σε μαύρο λογαριασμό της Ελβετίας, δεν του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από την χώρα! Μπορεί δηλαδή ανενόχλητος να τακτοποιεί τους όποιους «ανοιχτούς λογαριασμούς» έχει στο εξωτερικό.

Ο κύριος Παπαντωνίου λοιπόν, παρότι διερευνάται για μία σειρά σκανδάλων, κυκλοφορεί ελεύθερος εντός και εκτός Ελλάδος. Θα υπενθυμίσουμε στους αρμόδιους φορείς ότι η διατήρηση μαύρου λογαριασμού, όπως τεκμηριώθηκε και στην περίπτωση Τσοχατζόπουλου, καθιστά το έγκλημα συνεχές, δεν παραγράφεται και δεν καλύπτεται από τον επαίσχυντο νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών.

Αναμένουμε λοιπόν να δούμε άμεσα κινήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου