Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό

Τι είπαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό
H τελευταία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών
 Πηγή: EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Δύσκολες ήταν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς παρά την αποδοχή του αιτήματός του από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων, φαίνεται πως τα τρία πρώτα κόμματα μεταβαίνουν αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, μόνο για να ακούσουν όσα έχει να τους πει ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός με τον Γιάννη Πλακιωτάκη ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη τον εκτελών χρέη προέδρου της ΝΔ λέγοντάς του: “Συγχαρητήρια κύριε πρόεδρε. Έλειπα χθες γι αυτό δεν σας τηλεφώνησα. Ζήτησα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών για να σας ενημερώσω για το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και την συνταγματική αναθεώρηση. Καταλαβαίνω ότι η συναίνεση είναι δύσκολη ωστόσο ένας διάλογος καλό είναι να γίνει».Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Πλακιωτάκης απάντησε στον Πρωθυπουργό: "Άργησατε. Η ΝΔ θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο. Θα έρθω για να ακούσω".
Έντονος ήταν και ο διάλογος με την Φώφη Γεννηματά καθώς η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε τον στον πρωθυπουργό ότι προτίθεται μεν να συζητήσει το προσφυγικό αλλά για το ασφαλιστικό θα τοποθετηθεί μόνο στη Βουλή. H κ. Γεννηματά είπε στον Πρωθυπουργό: “Αν ήθελες να μας ενημερώσεις για το ασφαλιστικό θα μπορούσες να το κάνεις στη Βουλή ”. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σκέφτεται να αποχωρήσει από το Συμβούλιο όταν θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.
"Ούτε εσύ, ούτε οι υπουργοί σας δεν έχετε δείξει ως τώρα ότι θέλετε τον ειλικρινή διάλογο και τη συνεννόηση", ήταν η αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη ο οποίος υπενθύμισε στον Πρωθυπουργό τα όσα έγιναν το περασμένο καλοκαίρι μετά την αντίστοιχη σύσκεψη που έγινε την επομένη του δημοψηφίσματος. Ο επικεφαλής του Ποταμιού διευκρίνισε ότι θα προσέλθει στη σύσκεψη «για να ακούσει την κυβέρνηση".
Αντίθετα, θετική ανταπόκριση βρήκε ο Πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη ο οποίος επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι αποτελεί ανάγκη ο σχηματισμός οικουμενικής κυβέρνησης.
Τέλος, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας βρήκε κλειστή την πόρτα του Περισσού καθώς ο κ. Κουτσούμπας αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση.
Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του δεν έδειξαν ότι θέλουν ειλικρινή διάλογο και συνεννόηση, είπε κατά τη σημερινή του τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης εξηγώντας του ότι θα προσέλθει στο Συμβούλιο των Αρχηγών "για να ακούσει".
Ενδεικτικός είναι ο διάλογος των δυο πολιτικών αρχηγών:
Σταύρος Θεοδωράκης: Eσύ τορπίλησες το καλοκαίρι τη συνεργασία.
Αλέξης Τσίπρας: Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα άλλο. Μου είχαν φύγει 40 βουλευτές..
Σταύρος Θεοδωράκης: 'Οταν ήσουν στην αντιπολίτευση, δεν συναινούσες σε τίποτα
Αλέξης Τσίπρας: Όλοι- όταν είμαστε στην αντιπολίτευση- κάνουμε τις υπερβολές μας. Έτσι θα συνεχίσουμε;
Σταύρος Θεοδωράκης: Το Ποτάμι από την πρώτη μέρα ήταν υπέρ της συνεννόησης και ας ήξερε ότι θα του στοιχίσει. Τώρα πια όμως δεν σου έχουμε εμπιστοσύνη. Από τις προγραμματικές δηλώσεις μέχρι και σήμερα το Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις τις οποίες πετάτε στο καλάθι των αχρήστων. Για ποιά συναίνεση μιλάς;
Για το ασφαλιστικό, ο πρωθυπουργός φέρεται να είπε στον συνομιλητή του: "Εσύ δεν είσαι ούτε ΠΑΣΟΚ ούτε ΝΔ να κουβαλάς τα βαρίδια του ασφαλιστικού".
"Έχουμε δική μας πρόταση. Δεν έχει σχέση με τη δική σου ούτε με των άλλων. Εσύ μαζί με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ διαδήλωνες κατά του νόμου Γιαννίτση", απάντησε ο κ. Θεοδωράκης.


πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου