Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Ελληνορωσική συνεργασία και στον τουρισμό


ελληνορωσική σημαία 

Μία ελληνορωσική συνεργασία στον τουριστικό τομέα, που στόχο θα έχει να επισκέπτονται κρουαζιερόπλοια τα οποία θα μεταφέρουν Ρώσους τουρίστες, από το λιμάνι του Σότσι τη Θεσσαλονίκη, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, βρίσκεται στα «σκαριά»

σύμφωνα με τον Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρη Μάρδα.

Όπως εξήγησε ο Δημήτρης Μάρδας, στον ρ/φ σταθμό Πρακτορείο 104,9 FM, η παραπάνω πρόταση για τις κρουαζιέρες Ρώσων στην Ελλάδα συζητήθηκε στη διάρκεια των συνεχιζόμενων ελληνορωσικών συναντήσεων που πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες για θέματα τουρισμού, ενέργειας, μεταφορών, δημιουργίας μικτών αγροτικών επιχειρήσεων, κ.α.

«Η πρόταση που κάναμε είναι να ξεκινούν κρουαζιερόπολοια με Ρώσους τουρίστες από το λιμάνι του Σότσι, να επισκέπτονται τα βυζαντινά μνημεία στην Κωνσταντινούπολη και να καταλήγουν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι τουρίστες θα βλέπουν και τα μνημεία της δεύτερης πρωτεύουσας του Βυζαντίου», είπε ο κ. Μάρδας και έκανε γνωστό ότι η συζήτηση έγινε με τον Ρώσο υπουργό μεταφορών κ. Σολογκόφ στη διάρκεια της διάσκεψης στο Σότσι. «Eίναι κάτι που το βάλαμε μπρος, συζητήθηκε άμεσα και με την υπουργό Τουρισμού και θα το θέσουμε σε άμεση εφαρμογή γιατί είναι εύκολο να γίνει», τόνισε.

Σε ερώτηση αν η ψυχολογία στη ρωσική αγορά γίνεται πιο φιλική προς την Ελλάδα μετά την ένταση στις σχέσεις με την Τουρκία, ο κ. Μάρδας είπε ότι στο μέλλον θα μειωθεί ο αριθμός των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, αλλά ξεκαθάρισε ότι η χώρα που θα επιλέξουν για τις διακοπές οι Ρώσοι θα εξαρτηθεί από τους ίδιους και σε έναν βαθμό και από τη ρωσική κυβέρνηση.

«Εμείς είμαστε ανοιχτοί και μπορούμε να τους δεχτούμε. Οι σχέσεις μας άλλωστε με τους Ρώσους διαχρονικά είναι πολύ καλές», είπε ο κ. Μάρδας και επισήμανε ότι η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να επηρεάσει και να κατευθύνει το τουριστικό ρεύμα σε συγκεκριμένες χώρες, μέσω και των τουριστικών πρακτορείων.

«Η ρωσική κυβέρνηση έχει τη δύναμη να κατευθύνει και ένα κομμάτι της οικονομικής ζωής εκεί που θέλει, που συνδέεται ακόμα και με κατασκευές και με άλλες δραστηριότητες, όχι βέβαια με τη μέθοδο του εξαναγκασμού», υπογράμμισε στο Πρακτορείο 104,9 FM , ο κ. Μάρδας αποκαλύπτοντας ότι η επόμενη ελληνορωσική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου