Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015

Έρχονται όλα τούμπα στη Μέση Ανατολή – Ο νέος ηγετικός ρόλος Ελλάδας και Ισραήλ


 Έρχονται όλα τούμπα στη Μέση Ανατολή – Ο νέος ηγετικός ρόλος Ελλάδας και Ισραήλ
Πραγματικά, για πρώτη φορά ένας Πρόεδρος των ΗΠΑ περιφρονεί τόσο κραυγαλέα τον Τούρκο Πρόεδρο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει λυσσιάξει με την υποστήριξη που προσφέρουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους της Συρίας (YPG) και στο συμμαχικό στράτευμα που αυτοί έχουν συστήσει με Σύρους χριστιανούς (Ασσύριους) και Άραβες δημοκρατικούς, τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με κραυγαλέα ψέμματα ισχυρίζεται ότι οι Κούρδοι της Συρίας είναι τρομοκράτες που συνδέονται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK).
Ωστόσο, οι ίδιοι Κούρδοι της Συρίας είναι η μόνη αξιόμαχη δύναμη που έχει καταφέρει να νικήσει το Ισλαμικό Κράτος, με την αεροπορική στήριξη των ΗΠΑ φυσικά, την ίδια ώρα που ο τακτικός στρατός της Συρίας, παρά την υποστήριξη που έχει από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία, τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, φαίνεται να είναι καθηλωμένος στα μέτωπα που έχει ανοίξει με την Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό (FSA) στη βορειοδυτική και κεντροδυτική Συρία.
Οι Κούρδοι της Συρίας συμμετέχουν στη Σοσιαλιστική Διεθνή που προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου. Στη Σοσιαλιστική Διεθνή, όπως είναι γνωστό, γίνονται δεκτά δημοκρατικά και σοσιαλιστικά κόμματα, όχι τρομοκράτες. Και για να λέμε, ενίοτε, και μια καλή κουβέντα για τον ΓΑΠ, αυτός είναι που «έμπασε» τους Κούρδους της Συρίας στη Διεθνή.
Όπως έγινε γνωστό την Παρασκευή, οι ΗΠΑ με προσωπική εντολή Ομπάμα αποφάσισαν να αναπτύξουν μια μικρή δύναμη κομάντος στη βόρεια Συρία, στο πλευρό των Κούρδων σοσιαλιστών ανταρτών.
Ο Ομπάμα έχει ήδη εξοπλίσει μια φορά, με προσωπική του εντολή, τους Κούρδους της Συρίας -πράγμα που επίσης προκάλεσε υστερία στην Άγκυρα- και ανακοίνωσε μέσω αξιωματούχων του ότι θα τους στείλει και άλλα όπλα, πολλά όπλα.
Οι Αμερικανοί κομάντος, 20-30 άνδρες, θα έχουν ρόλο στρατιωτικών συμβούλων μεταξύ των Κούρδων. Αλλά την επόμενη φορά που ο Ερντογάν θα τολμήσει να βομβαρδίσει τους Κούρδους της Συρίας ίσως να σκοτώσει Αμερικανούς στρατιωτικούς. Κι εάν ο ημίτρελος της Άγκυρας σκοτώσει Αμερικανούς κομάντος, τότε αυτός και το κράτος «φούσκα» του θα ξεφουσκώσουν στη στιγμή.
Γιατί «πολλά» τα έχει κάνει ο Ερντογάν στους Αμερικανούς τα τελευταία δύο χρόνια, με τελευταίο ατόπημα να κατηγορήσει τις ΗΠΑ ότι στηρίζουν τους τρομοκράτες, δηλαδή τους Κούρδους, όταν αυτός και η τζιχαντιστική συμμορία του AKP, που κυβερνάνε την Τουρκία, εξοπλίζουν ανοιχτά την Αλ Κάιντα και «κρυφά» το Ισλαμικό Κράτος.
Ο παρανοϊκός ιδεοληπτικός Ερντογάν, που οραματίζεται να ανασυστήσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία, αντί να εξοπλίζει τη δημοκρατική μετριοπαθή αντιπολίτευση στη Συρία -όπως έλεγε στους Αμερικανούς-, όταν ακόμα αυτή υπήρχε, έκανε τα πάντα για να ισχυροποιήσει την Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) και το Ισλαμικό Κράτος.
Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ήταν οι «μετριοπαθείς» αντάρτικες ομάδες να απορροφηθούν είτε από την Αλ Κάιντα, είτε από το Ισλαμικό Κράτος, είτε να σφαγιαστούν. Μόνο οι Κούρδοι κατάφεραν να αντισταθούν νικηφόρα στις μισθοφορικές τζιχαντιστικές ορδές του Ερντογάν.
Ο Ερντογάν νόμιζε ότι μπορούσε να κοροϊδεύει τις ΗΠΑ και να τις ξεγελά, ότι δήθεν εξυπηρετούσε τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή, ενώ στην πραγματικότητα τα μόνα συμφέροντα που εξυπηρετούσε ήταν το όραμά του για ένα νέο χαλιφάτο.
Σύμβουλο και υποκινητή σε αυτές τις τρέλες έχει τον Νταβούτογλου, μια ακόμα διαταραγμένη προσωπικότητα, που θεωρεί τον εαυτό του τον εξυπνότερο όλων.
Όταν όμως βγήκαν οι Αιγύπτιοι στον ΟΗΕ και κατήγγειλαν ανοιχτά και επίσημα ότι η Τουρκία εξοπλίζει τους τζιχαντιστές μέσα στην Αίγυπτο, και το ίδιο ισχυρίστηκε στη συνέχεια και η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, τα πράγματα άρχισαν να «σφίγγουν».
Βλέπετε, όλοι οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή «έκραζαν» τον Ερντογάν ως τον ηγέτη των τζιχαντιστών και οι ΗΠΑ δεν θα έχαναν όλη τη Μέση Ανατολή για να την προσφέρουν «χαλιφάτο» στα πόδια του Ερντογάν.
Ο Ερντογάν έχει καταφέρει να κηρύξει τον πόλεμο και στο Ισραήλ.
Διότι προσπαθεί μέσω της Γάζας, εάν αυτή αποκτήσει ΑΟΖ, να πάρει τα υποθαλάσσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων που υπάρχουν στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, τα οποία το Ισραήλ θεωρεί δικά του. Για αυτό και ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από τους δήθεν «ανθρωπιστικούς» στολίσκους που πλέουν προς τη Γάζα, σκοπός του είναι να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ισραήλ στα συγκεκριμένα νερά.
Για αυτό και ο Ερντογάν υποκινεί τις ταραχές μέσα στο Ισραήλ. Ο Ερντογάν θέλει να καταστρέψει το Ισραήλ και δεν το κρύβει. Έτσι νομίζει ότι θα τον αναγνωρίσουν όλοι οι μουσουλμάνοι ως ηγέτη τους.
Ο Ερντογάν επίσης θέλει να πάρει μερίδιο και από τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου και της Ελλάδας. Αυτός είναι ο λόγος που Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ και Αίγυπτος συμμάχησαν, για να προστατέψουν τους υδρογονάθρακές τους από τον ημίτρελο σουλτάνο και αυτή η συμμαχία, στην ανατολική Μεσόγειο, είναι υπό τις ευλογίες των ΗΠΑ.
Ο Ερντογάν, για να πάρει τους υδρογονάνθρακες, όχι μόνο στήριξε και εξόπλισε την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, ώστε να μετατρέψει τη βορειοδυτική Συρία σε προτεκτοράτο του, αλλά και συμμάχησε με τους Παλαιστίνιους της Γάζας, δηλαδή την ισλαμιστική Χαμάς. Επίσης τα βρήκε με τους Σαουδάραβες και από κοντά «τσόντα» κολλάει και το κρατίδιο του Κατάρ.
Είναι γνωστό ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία έχουν «ξεφύγει» από τον έλεγχο των ΗΠΑ, και κάνουν τα δικά τους.
Οι Αμερικανοί δεν «αδειάζουν» ευθέως τους τυπικά ακόμα «συμμάχους» τους, αλλά η υποστήριξη που δίνουν στους Κούρδους είναι χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο του Ερντογάν, που προαναγγέλλει διχοτόμηση της Τουρκίας. Οι καλύτερες σχέσεις που εγκαινίασαν με το Ιράν δρομολογούν τη διάλυση της μεσαιωνικής μοναρχίας των Σαούντ. Οι ΗΠΑ ξέρουν ότι με το Ιράν μπορούν να λογαριαστούν και αργότερα, σε άλλη δεκαετία, τώρα προέχει να βάλουν τάξη στη δική τους σφαίρα επιρροής.
Και φυσικά οι Κούρδοι, που δεν είναι ούτε Τούρκοι ούτε Άραβες, έχουν όλες τις προδιαγραφές να γίνουν σύμμαχοι της Δύσης, ως ένα έθνος συγγενικό προς τα έθνη της Δύσης.
Ο Ομπάμα δεν σκοπεύει να αφήσει ένα τόσο σημαντικό γεωπολιτικό παιχνίδι σκάκι να το «παίξουν» οι σαλταρισμένοι ρεπουμπλικανοί και να τα κάνουν μπάχαλο όπως τα έκαναν επί Μπους.
Ο Ομπάμα διαισθάνεται την ιστορική του ευθύνη και πλέον ασχολείται προσωπικά με τη Μέση Ανατολή, για αυτό και στηρίζει τους Κούρδους, αλλά και τον δικό μας Αλέξη.
Ναι, οι πλάτες που έβαλαν οι ΗΠΑ στον Αλέξη Τσίπρα έχουν να κάνουν και με τον ρόλο που προορίζεται η Ελλάδα να «παίξει» στην ευρύτερη περιοχή. Επίσης οι Αμερικανοί θα βάλουν πλάτη σε οποιαδήποτε ελληνική πολιτική ομάδα θελήσει να αναλάβει τον σημαντικότατο ρόλο για τον οποίον προορίζεται η Ελλάδα. Ρωσόφιλοι και Γερμανόφιλοι πολιτικοί έχουν τελειώσει. Όποιος διαβάσει γεωπολιτικά τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών αμέσως θα δει πώς «τιμωρήθηκαν» οι κραυγαλέα Ρωσόφιλοι και Γερμανόφιλοι στην κάλπη.
Η Ελλάδα, λοιπόν, προορίζεται να παίξει σημαντικό ρόλο σε μια περιοχή που έχει προαιώνια ιστορική, πολιτισμική και ανθρώπινη παρουσία.
Μην ξεχνάμε ότι οι Ελληνορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής βλέπουν στην Ελλάδα τον φυσικό σύμμαχό τους, μια κατά κάποιο τρόπο «μακρινή πατρίδα», ανεξάρτητα εάν η Ρωσία θέλει διακαώς να αναλάβει εκείνη αυτό τον ρόλο.
Η Ελλάδα δεν πρέπει να εκχωρήσει ποτέ στη Ρωσία τους χριστιανικούς πληθυσμούς της Μέσης Ανατολής και να έχει τα μάτια και τα αφτιά της ανοιχτά στα Ιεροσόλυμα, διότι οι Ρώσοι έχουν βάλει στο μάτι το Πατριαρχείο.
Οι Ελληνορθόδοξοι της Μέσης Ανατολής είναι -να το πούμε απλά- «δικός μας» πληθυσμός.
Και μαζί με τους Ελληνορθόδοξους έρχονται και οι Μονοφυσίτες χριστιανοί της Μέσης Ανατολής, δηλαδή Αραμαίοι, Ασσύριοι, Αρμένιοι, που επίσης θα ήθελαν μια Μέση Ανατολή «όπως παλιά», δίχως δηλαδή Άραβες και Τούρκους «αφεντάδες». Μια Μέση Ανατολή που να ανήκει στους αρχαίους της λαούς.
Ποιοι είναι οι αρχαίοι λαοί της περιοχής; Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Ασσύριοι, Αραμαίοι, Ελληνορθόδοξοι Ρωμηοί, Αλεβίτες, Αλαουίτες και Ισραηλινοί.
Όλοι αυτοί μπορούν και πρέπει όχι μόνο να συμμαχήσουν μεταξύ τους, αλλά αφού εκδιώξουν και τη σουνιτική τρέλα, που εδώ και αιώνες τροφοδοτείται από τη χερσόνησο της ερημιάς και της βαρβαρότητας, την αραβική χερσόνησο, να ζήσουν ειρηνικά και πολιτισμένα μεταξύ τους.
Μόνο έτσι ξανά η ανατολική Μεσόγειος και η Μέση Ανατολή θα γίνουν το επίκεντρο του πολιτισμού και της ευημερίας, όπως ήταν στα χρόνια της μέσης και ύστερης αρχαιότητας.
Ο Ερντογάν, για να ολοκληρώσουμε με τον «ταλαντούχο» αυτόν «ηγέτη», έχει καταφέρει να στρέψει εναντίον του εκτός από Ισραήλ, Λιβύη, Αίγυπτο και Κούρδους, τη Ρωσία και την Κίνα.
Οι Κινέζοι έχουν τη βεβαιότητα ότι ο Ερντογάν υποστηρίζει τους Ουιγούρους Τούρκους, που ζουν στην Κίνα, να διεξάγουν τζιχαντιστικό πόλεμο ενάντια στο Πεκίνο. Και δεν το θεωρούν άδικα αυτό οι Κινέζοι. Ξέρουν πολύ καλά τι λένε.
Οι Ρώσοι, πάλι, έχουν χιλιάδες λόγους να σφάζονται με τους Τούρκους, σε μια περίεργη σχέση που κρατά αιώνες, και άλλοτε «εκφράζεται» με σφοδρούς έρωτες και άλλοτε πάλι με εξαντλητικούς πολέμους. Στην παρούσα φάση τα συμφέροντα της Ρωσίας πέρασαν ξαφνικά από τον έρωτα στην κόντρα με τους Τούρκους και δεν θέλει πολύ να πλακωθούν μεταξύ τους.
Ρώσοι και Κινέζοι, όμως, δεν χωρούν στη Μέση Ανατολή. Ποτέ δεν χώρεσαν.
Η Μέση Ανατολή ανήκει στους λαούς της. Στους λαούς της που ζουν καταπιεσμένοι υπό την οθωμανική ή αραβική κυριαρχία.
Ο πόλεμος στη Συρία αυτό ακριβώς αποκάλυψε. Ότι οι αρχαίοι λαοί δεν είχαν χαθεί, ζούσαν κρυφά, υπόγεια, και περίμεναν μια ευκαιρία να βγουν πάλι στην επιφάνεια και να διεκδικήσουν την ιστορική τους ύπαρξη, όχι ως Τούρκοι ή Άραβες, αλλά ως Κούρδοι, Αρμένιοι, Ασσύριοι, Αραμαίοι, και πόσοι άλλοι εάν αναλογιστεί κανείς πόσες εθνότητες καταπιέζονται μέσα στην Τουρκία υπό τον υποχρεωτικό εκτουρκισμό τους.
Ο Ομπάμα ίσως να έχει αντιληφθεί ότι μια τέτοια Μέση Ανατολή, δίχως τρελούς να κηρύττουν τζιχάντ, θα ήταν μια πιο ασφαλής σύμμαχος για τις ΗΠΑ. Θα ήταν μια περιοχή που θα θεωρούσε φυσικό της σύμμαχο τις ΗΠΑ.
Βεβαίως ο Ομπάμα έχει να διαχειριστεί και τους «αποικιοκράτες» της Ευρώπης. Κάτι Γάλλους και Άγγλους, που ξαφνικά είδαν μια ευκαιρία να επιστρέψουν στην περιοχή, αλλά και τους Γερμανούς που πάντοτε ήταν σύμμαχοι και φίλοι με τους Τούρκους.
Ενδιαφέρον έχει ότι τις πρώτες ημέρες της ρωσικής επέμβασης στη Ρωσία, Άγγλοι και Γάλλοι είχαν κοινή γραμμή με τους Τούρκους. Ύστερα το… βούλωσαν. Μάλλον κατάλαβαν ότι το αφεντικό της Ουάσιγκτον είχε άλλους σχεδιασμούς και έκατσαν καλά.
Η μόνη που συνεχίζει να περιφέρεται και να το παίζει παράγοντας είναι η Μέρκελ, που επειδή προφανώς δεν πήρε το μάθημα με τη VolksWagen, «υποδέχθηκε» και κάποιες δεκάδες, εάν όχι εκατοντάδες, χιλιάδες πρόσφυγες σε γερμανικό έδαφος για να έλθει στα ίσα της. Επίσης, η αυτοδύναμη εκλογή του ευρωσκεπτικιστικού αλλά αμερικανόφιλου κόμματος στην Πολωνία, συνιστά επίσης μεγάλη αποδυνάμωση στα όνειρα του Βερολίνου για νέο Ράιχ.
Οι ΗΠΑ είναι οι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Στην αυτοκρατορία τους δεν χωράνε άλλες αυτοκρατορίες. Ούτε νέο Ράιχ, ούτε νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Γερμανία και Τουρκία το παρατράβηξαν και τώρα φαίνεται ότι θα τους «κλαδέψουν».
Τι πιο «ωραίο» για την Ουάσιγκτον η Ανατολική Μεσόγειος να μην ορίζεται από έναν Τούρκο ή Γερμανό, ή και τους δύο αυτούς μαζί, που θέλουν να αναβιώσουν τις αυτοκρατορίες τους, αλλά από μια συμμαχία μεσαίων και συνάμα δυνατών όπως η Ελλάδα και το Ισραήλ, με την Αίγυπτο από κοντά που αν και πολυπληθής δεν είναι ικανή για αυτοκρατορικές ονειρώξεις και τους Κούρδους να ελέγχουν τη Μεσοποταμία αντί τους εντελώς ανίκανους και βαθιά διχασμένους Ιρακινούς.
Μια τοπική φιλοαμερικανική συμμαχία στην Ανατολική Μεσόγειο, που θα συνιστά μια νέα περιφερειακή δύναμη όχι ενός αλλά πολλών, συμφέρει και την Αυτοκρατορία αλλά και τις τοπικές χώρες.
Ο καθένας θα γνωρίζει τον ρόλο του, δίχως να «ξεφεύγει» από τα όριά του, οι ΗΠΑ ασφαλίζουν την κυριαρχία τους στην περιοχή και σε όλη την Ευρώπη μέσα από τον έλεγχο των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων και οι λαοί, εάν οι κυβερνήσεις τους είναι δίκαιες και όχι αποτελούμενες από λαμόγια, θα ωφεληθούν τα μέγιστα από αυτούς τους υδρογονάνθρακες.
Έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι, εκτός από Τουρκία και Γερμανία. Για τη Γερμανία ακούγεται ότι θα «απομονωθεί», για την Τουρκία ότι θα μικρύνει…



πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου